Боротьба за Верховний Суд. Кузьмін продовжує зачистку

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.11.2011 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15846

Вища рада юстиції проводить перевірку наявності підстав для звільнення 4 суддів Верховного Суду.

Йде перевірка Володимира Заголдного, Володимира Пивовара, Анатолія Редьки та Анатолія Скотаря за порушення ними присяги судді.

Як повідомляють джерела "Української правди" , перевірка проводиться за пропозицією першого заступника генпрокурора, члена Вищої ради юстиції Рената Кузьміна.

Як стало відомо, 4 листопада 2011 року Кузьмін звернувся з пропозицією до ВРЮ звільнити чотирьох суддів Судової палати з кримінальних справ Верховного суду.

Підставою для звільнення суддів Кузьмін називає порушення ними присяги судді під час перегляду у касаційному порядку кримінальних справ та ухвалення рішень у 2004 та 2008 роках.

Перевірку суддів-криміналістів ВСУ Заголдного, Пивовара, Редьки та Скотаря проводить член Вищої ради юстиції, голова Вищого господарського суду Віктор Татьков.

Як повідомлялось раніше, цього місяця до ВРЮ з проханням звільнити суддів Верховного суду за порушення ними присяги уже звернулись депутати регіоналка Ірина Бережна та Анжеліка Лабунська. Їхні звернення стосуються суддів ВСУ Миколи Короткевича, Василя Онопенка та Тетяни Жайворонок.

Зараз у Верховному суді працює 47 суддів, 21 з них є суддями кримінальної юрисдикції.

Відповідно до змін в законі "Про судоустрій", які набули чинності 14 листопада 2011 року, у Верховному суді має працювати 48 суддів.

Крім того, з 30 вересня 2011 року залишається вільною посада голови Верховного суду. Вибори останнього до сьогоднішнього дня заблоковані рішенням адміністративного суду.

У 2006-2011 роках ВСУ очолював Василь Онопенко.

За даними "Української правди", зараз відбувається боротьба за посаду голови Верховного суду і підшукування на неї кандидата від влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.