Важка “агітартилерія” Кремля. Генштаб РФ лякає росіян ядерною війною

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 17.11.2011 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15851

Керівник Генштабу Росії Микола Макаров не виключив, що локальні конфлікти біля російських кордонів можуть перерости у великомасштабну ядерну війну.

"Після розпаду СРСР можливість локальних збройних конфліктів практично по всьому периметру кордону Росії різко зросла", - заявив генерал, виступаючи у Громадській палаті РФ.

Він нагадав, що майже всі країни колишнього Варшавського договору, а також прибалтійські держави, що входили до СРСР, стали членами НАТО.

"За певних умов я не виключаю, що локальні і регіональні збройні конфлікти можуть перерости у великомасштабну війну, в тому числі із застосуванням ядерної зброї", - наголосив Макаров.

Заява Макарова прозвучала на тлі намагань Росії та США дійти консесусу з приводу розміщення американської системи протиракетної оборони в Європі.

Як повідомлялося раніше, основним каменем спотикання між двома країнами є відмова Вашингтону надавати Москві юридичні гарантії ненаправленості розгорнутої ПРО проти Росії.

Днями глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що США хочуть розмістити елементи ПРО у морських кордонів Росії, зокрема бойові кораблі будуть розгорнуті не тільки в Середземному морі, але і в Чорному, Баренцовому, Північному морях та на Балтиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.