До хворої Тимошенко застосовують тортури

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2011 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15858

З Юлією Тимошенко щодня проводять слідчі дії, незважаючи на те, що вона не встає з ліжка.

Про це заявив її адвокат, народний депутат Сергій Власенко, назвавши такі дії слідчих тортурами.

«Незважаючи на гучні заяви керівництва Державної податкової служби про те, що нібито вони не проводять слідчих дій, вони ці слідчі дії проводять, зокрема, вчора протягом чотирьох годин двоє слідчих у камері слідчого ізолятора проводили слідчі дії з Юлією Тимошенко», - повідомив Власенко.

При цьому він зазначив, що Юлія Тимошенко вже 14-й день не встає з ліжка, досі не встановлений медичний діагноз і їй відмовляють у госпіталізації.

«І коли в такому стані з нею проводять слідчі дії - це тортури!», - заявив адвокат.

Окрім того, він додав, що вчора керівництво СІЗО вкотре не допустило до Юлії Тимошенко її доньку Євгенію, «але при цьому слідчі дії проводились чотири години, і я мав можливість побачитись з Тимошенко лише тому, що брав участь у цих слідчих діях, інакше мене б теж не пустили».

Сергій Власенко також повідомив, що володіє інформацією про те, що керівництво СІЗО щодня видає дозвіл слідчому на проведення слідчих дій, зазначаючи, що стан здоров'я Тимошенко нормальний.

Він також зазначив, що сьогодні з 14:00 слідчі дії з екс-прем’єром будуть продовжуватись і, згідно з складеним графіком податкової міліції ДПС, триватимуть щодня, незважаючи на стан здоров'я Юлії Тимошенко і на її заяви про неможливість приймати участь у таких слідчих діях.

«Все це спрямовано на те, щоб зламати Юлію Тимошенко», - переконаний адвокат.

Сергій Власенко також повідомив, що захист лідера «Батьківщини» на сьогоднішній день оскаржив всі постанови щодо порушення та відновлення раніше порушених щодо неї кримінальних справ.

Окрім того, за його словами, сьогодні захист подає на ім'я Генпрокурора Пшонки клопотання щодо закриття незаконно скасованих ним постанов ГПУ про закриття цих справ у 2004 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.