В Росії – масовий “наїзд” міліції на найбільші IT-компанії

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 6.12.2006 18:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1587

Міліція провела серію обшуків в найбільших російських IT-компаніях, повідомляє CNews.

Так, вранці в середу 6 грудня обшуки пройшли в офісі російського підрозділу компанії IBM, а також в російських компаніях ЛАНІТ і R-Style. Представники компаній поки ніяк не коментують те, що трапилося. Примітно, що всі компанії співробітничали з Пенсійним фондом Росії і Міністерством охорони здоров’я та соцрозвитку – відомствах, в яких зараз проводяться антикорупційні чистки.

Агентство "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що "перевірки проводяться по 10 адресам". Можливою причиною може бути розслідування схем постачань "сірої" техніки.

У російському офісі компанії IBM, розташованому на Краснопресненській набережній в Москві, з 7:30 ранку за московським часом проводяться обшуки, повідомляє CNews з посиланням на джерело в компанії. Менеджер із корпоративних комунікацій IBM Галина Даніліна не підтвердила, але і не спростувала інформацію про проведення перевірки. "Ми поки не даємо ніяких коментарів на цю тему", - заявила вона.

Як повідомляє Lenta.ru, у офісі компанії ЛАНІТ, що є одним з найбільших системних інтеграторів в Росії, також проводяться обшуки. В середу вранці співробітникам компанії не дозволили пройти на робочі місця. У офісі знаходилися озброєні люди в масках, які, за інформацією джерела, були співробітниками управління по боротьбі з економічними злочинами. Представники компанії офіційно підтвердили проведення перевірки, проте відзначили, що у них немає інформації, хто і з якою метою проводить цю перевірку.

За наявною інформацією, аналогічні обшуки проводяться і в компанії R-Style. Великі представники російської IT-галузі чекають аналогічних перевірок в своїх офісах. Слід зазначити, що всі компанії, в офісах яких проводяться обшуки, мали в числі своїх партнерів численні державні структури - вони поставляли устаткування, розробляли й упроваджували інформаційні системи в міністерствах і відомствах.

Співробітничали всі три структури і з Російським пенсійним фондом, і з Міністерством охорони здоров'я та соціального розвитку, відносно підвідомчих служб яких останнім часом початі великі корупційні розслідування. Можливо, в офісах російських IT-компаній слідчі намагалися знайти докази порушень, допущених під час розміщення держзамовлень.

Агентство "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що слідчі дії можуть проводитися в рамках розслідування справи про постачання так званих "сірих" комп'ютерів.

Компанія IBM працює в Росії з 1974 року. В даний час російський підрозділ займається розрйбкою і створенням щонайширшого спектру продукції для програмного і апаратного забезпечення і має розвинену партнерську мережу в Росії.

Група компаній ЛАНІТ (Лабораторія нових інформаційних технологій) - системний інтегратор, що має регіональну мережу філій, дочірніх компаній і технічних центрів.

До групи компаній R-Style входять підрозділи, що займаються системною інтеграцією, виробництвом і продажем комп'ютерного устаткування, а також навчанням IT-фахівців.

ЛАНІТ, використовуючи технології IBM, створив першу систему електронного інформування застрахованих осіб Пенсійного Фонду Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.