Новорічний “подарунок” від “Укрзалізниці”: додаткових потягів не буде

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.11.2011 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15882

У цьому році “Укрзалізниця” відмовилася від додаткових поїздів через їхню збитковість.

Тому на новорічні та різдвяні свята в популярному західному напрямку через Київ курсуватимуть сімнадцять графікових поїздів.

Додаткові поїзди для залізниць України є невиправдано збитковими, пояснили в "Укрзалізниці". Їх напрвненість не перевищує 50%, оскільки в одну сторону місця в них заповнені, а у зворотний - порожні.

"Громадяни заздалегідь можуть розглянути інші дні або варіанти виїзду на популярні напрямки зимового відпочинку", - пропонують в компанії.

В "Укрзалізниці" додали, що на сьогодні рухомий склад залізниць зношений на 86%, тому цього року мають списати 202 вагони і 11 пасажирських локомотивів, що входили до складу поїздів переважно нічного курсування.

Як повідомлялося раніше, в Києві буквально за кілька годин після відкриття попереднього продажу залізничних квитків на 30 грудня, розкупили майже всі квитки в західному напрямку.

Від “Аратти”: показова активність спекулянтів, штучне створення дефіциту квитків на пасажирські потяги, скорочення портягів під байки про збиковість - все це вписується у план влади: виправдати антиконституційне рішення про так звані імені квитки.

Саме про введення, а точніше, повернення іменних квитків на залізниці неодноразово відкрито заявляло керівництво “Укразалізниці”. І влада має конкретний інтерес у їхньому існуванні: адже контролюючи пересування кожного громадянина, можна, наприклад, виявити опозиціонерів, які активно беруть участь у протестних акціях. Виявити, щоб репресувати. Хіба не так?

При тому, ні в урядовців, ні на Банковій чомусь не виникало питань щодо профпридатності залізничного керівництва. Адже, погодьтеся, що: спекулянтів немає там, де відсутній дефіцит; у створенні штучного дефіциту послуги прямо зацікавлені ті, хто її надає, а не ті, хто споживає.

Отже, казати про збиковість послуги за умови її дефіциту на ринку може собі дозволити тільки некомпетентний керівник, чи просто людина з неадекватним мисленням. Бо це - не відповідає природним економічним законам. При тому, що під "шумок" "Укрзалізниця" підвищує вартість проїзду.

А може проблема не у збитковості, а у епідемії клептоманії? Напевно ніхто не буде сперечатися з очевидним: спекулянтів, тобто осіб, які займаються перепродажем квитків, добре знають і касири, і транспортна мідліція. Але - не чіпають. Чому? Бо мають з того, конкретний інтерес.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.