На Майдані День Свободи: одних б’є “Беркут”, інших - охороняє

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.11.2011 17:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15891

На Майдані Незалежності розпочався мітинг з відзначення Дня свободи, який спільно проводять “Наша Україна”, УНП, КУН, УНА-УНСО та “Українська партія”.

Зібралося близько 200 людей. Активісти планують на півгодини встановити намет біля Головпоштампу, який залишився з часів Помаранчевої революції.

"Міліція забороняла нам проводити громадську акцію, тому наш мітинг має стати зустріччю народного депутат з виборцями", - сказав нардеп від НУ-НС Андрій Парубій.

Але під час встановлення намету, між "Беркутом" та Парубієм виникла сутичка. "Беркутівці" намагаються не пропустити нардепа з наметом на Майдан. Парубію допомагають учасники мітингу, повідомляє ТСН.

Парубія оточили в кільце "Беркута" навпроти Головпоштампу і не дають звідти вийти. Водночас поруч утворюється стихійний мітинг, на якому виступають лідери демократичних партії.

"Для людей, що прийшли сюди, революція - це свобода, - сказав нардеп Олесь Доній. - Влада намагається показати, що вони круті, а насправді вони бояться Майдану як символу, тому і не дозволяють поставити намет".

Людей закликають купити ще декілька наметів і "задовбати" владу цими наметами.

Люди скандують "Ганьба! та "Міліція з народом!".

Станом на 13:30 Парубія випустили з оточення.

Тим часом на Майдані з'явилися люди відомого всім Олега Калашнікова. За різними оцінками - їх від 100 до декількох сот. Міліція не заважає, попри заборону суду встановлювати їм сцену та апаратуру.

Між тим, щонайменше троє учасників мітингу з боку правих політичних партій затримані і доправлені до Шевченківського райвідділку. Міліція стведжує, що за нецензурну лайку. Свідки - протлежне.

Як повідомляють дописувачі мережі Facebook, співробітники міліції активно перешкоджають журналістам виконувати їхні професійні обов'язки.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю, 18 листопада, Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції в центрі Києва 21-22 листопада. Як стало відомо, про це суд просила КМДА на прохання київської міліції й Управління державної охорони (УДО).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.