Кримінальне право - це неприйнятний інструмент у політичному змаганні в Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.11.2011 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15899

Державний міністр Німеччини Вернер Гойер, заявив, що «нові кримінальні справи проти Юлії Тимошенко посилюють, на жаль, враження про політично мотивовану юстицію».

За його словами, Федеральний уряд дуже пильно спостерігає за провадженнями проти колишніх урядовців. Представники ЄС мають отримати доступ до Юлії Тимошенко та інших ув'язнених українських опозиційних політиків. Її медичне обслуговування має бути бездоганним, наголосив німецький державний міністр.

«Очікування Федерального уряду щодо України абсолютно ясне: Україна має забезпечити чесні провадження, які відповідали б принципам правової держави. Демократія означає, що політичні розбіжності повинні вирішуватися шляхом політичної змагальності. Кримінальне право тут недоречне», - заявив Вернер Гойер.

За його словами, реалізація демократії і принципів правової держави є вирішальним критерієм для глибини відносин між Україною та Європейським Союзом.

Ця заява свідчить про посилення тиску європейських країн на українське керівництво у зв’язку зі справою Тимошенко.

Завтра до України мають прибути мiнiстр закордонних справ Польщi Радослав Сiкорський та Швецiї Карл Бiльдт, які, як очікуюється, будуть вимагати її звільнення з ув’язнення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.