Тимошенко таємно обстежили чи зробили вигляд, що обстежили?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.11.2011 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15903

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко 23 листопада пройшла медичне обстеження в одній із медичних установ Києва.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Юлія Володимирівна Тимошенко відповідно до наданих рекомендацій, пройшла повне медичне обстеження в одній із медичних установ Києва", - заявив він.

Аніщенко повідомив, що дані медобстеження спрямують у відповідні органи пенітенціарної служби.

Водночас, міністр відмовився коментувати стан здоров'я Тимошенко й конкретизувати місце проходження медобстеження.

У середу вранці в "Українську правду" надійшла інформація про те, що до Діагностичного центру на площі Шевченка в Києві о 7:30 під'їхав "автозак".

Однак у Діагностичному центрі відмовилися коментувати цю інформацію й говорити, хто був в автозаку.

Жінка, на яку перемкнули журналіста УП як на "директора", сказала, що вона відповідає по медичних питаннях, і "не Господь Бог", щоб усе знати.

Однак вона зазначила, що на роботі з 8-ої ранку – і в неї "ніяких машин нема".

На прохання назватися директор кинула слухавку.

Прес-секретар Тимошенко Марина Сорока сказала, що дізналася про цю інформацію від журналістів – і захисники екс-прем'єра перевіряють її.

Практично одразу Державна пенітенціарна служба заявила, що у Юлії Тимошенко при обстеженні за межами СІЗО не виявлено патологічних змін, які несуть загрозу її життю.

Про це йдеться у прес-релізі служби, опублікованому в середу.

"23 листопада 2011 року, в одному з лікувальних закладів м. Києва відповідно до рекомендацій комісії МОЗ України проведено інструментальне обстеження (магнітно-резонансна томографія, рентген, сонографія) стану здоров’я Тимошенко", - підтверджує служба.

"За результатами проведених обстежень у Тимошенко не виявлено патологічних змін, які несуть загрозу її життю", - заявляє Державна пенітенціарна служба України.

За твердженням служби, "стан здоров’я (Тимошенко) дозволяє проведення необхідних слідчих дій".

"Результати обстеження передані до медичної частини Київського СІЗО для призначення курсу лікування", - йдеться у прес-релізі.

Пенітенціарна служба уточнює, що стан здоров’я Тимошенко "продовжує перебувати під контролем медперсоналу Київського СІЗО".

Між тим, сьогодні о 14 годині у СІЗО розпочнуться слідчі дії за участю Юлії Тимошенко у справі по ЄЕСУ.

Про це Українській правді повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Сьогодні о 2-й годині дня у нас слідчі дії. Тобто хвору людину підняли, повезли на обстеження, підтвердили, що людина хворіє, але дали дозвіл на проведення слідчих дій", - заявив Власенко.

"Ми вчора були з депутатом Сасом на прийомі у керівництва слідчого ізолятора, яке нас запевнило, що сьогодні ніяких дій відбуватися не буде. Тобто нам збрехали відверто", - заявив він.

"Це ніяк, ніж катування і знущання назвати неможна. Але при цьому виступить напевно керівництво слідчого підрозділу державної податкової міліції і скажуть, що вони ж голки їй під нігті не заганяють, значить – не катують", - зазначив Власенко.

Він також повідомив, що саме тоді сподівається отримати інформацію про медобстеження Тимошенко у середу рано в ранці.

"Я не маю жодної офіційної інформації. Була лише заява міністра охорони здоров'я про те, що це відбулося. Однак мені це нагадує 37-й рік, коли хвору людину вночі вивозять невідомо куди, не повідомивши нікого: ні родичі, ні захисників", - заявив він.

Власенко також заявив, що має намір офіційно подати всі необхідні заяви і клопотання щодо того, щоб отримати результати медичних обстежень і дізнатися, на якій підставі це відбувалося без інформування родичів і захисників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.