Одкровення від Азарова: 80% виробників продуктів дурять покупців

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.11.2011 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15904

Згідно зі статистикою Держспоживстандарту, сьогодні споживачів дурять у 80% випадків. Жоден продукт у супермаркетах не відповідає якості та стандартам, які заявлені на його етикетці, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.

"Минулого тижня я доручив Держспоживінспекції перевірити якість та дотримання стандартів м'ясо-молочної продукції у Києві та Київській області. Продукти було взято з полиць супермаркетів", - уточнив Азаров.

За словами глави уряду, за результатами дослідження у молоці - 20% жирів не молочного походження, у вареній ковбасі - соя, консерванти та барвники, яких там не має бути.

"У сметані жирність 18% замість 21% та значний зміст жирів немолочного походження. У дитячих сосисках вищого ґатунку білку менше норми і знову присутня соя", - додав голова уряду.

Щоб подолати таку сумну статистику, прем'єр вважає за необхіне створити такі умови, за яких на ринку залишаться добросовісні товаровиробники та торговельні мережі.

"Я доручаю Міністерству економіки і торгівлі разом з відповідними відомствами розробити комплексну державну програму управління якістю. Найперше, що треба зробити - ліквідувати юридичні прогалини та відсталість нашого законодавства у сфері захисту прав споживача", - заявив Азаров.

Нагадаємо, нещодавно Державна інспекція з питань захисту прав споживачів пообіцяла створити "чорний список" виробників та реалізаторів м'ясо-молочної продукції, які обманюють споживачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.