Коморовський їде переконувати Януковича в тому, що політичні репресії - це погано

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.11.2011 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15914

Президент Польщі Броніслав Коморовський зустрінеться з Президентом України Віктором Януковичем, щоб обговорити з ним, зокрема, справу колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Є проблеми, які важливі, і найважливіша, звичайно, проблема взаємин влади і опозиції, тобто проблема в контексті Юлії Тимошенко. Це важлива проблема", - сказав він.

"Проблема між владою і опозицією, а це, власне, проблема в аспекті справи Тимошенко, є важливою, але для України більш важливо ввійти в рамки, які будуть змінювати її в багатьох відносинах, у тому числі йдеться про стандарти у відносинах влада-опозиція", - сказав Коморовський.

Він зазначив, що не заохочує, якщо хтось закликає чинити політичний вплив на здійснення правосуддя в іншій країні. При цьому Коморовський наголосив, що справа Тимошенко завдає шкоди перспективам інтеграції України з ЄС, і висловив надію, що зможе допомогти Україні у цьому питанні.

Коморовський також заявив, що візьме участь у відкритті будівництва військового кладовища в Биківні. "Я дуже сподіваюся, що в злагоді та співпраці з українською стороною ми досягнемо швидкого будівництва четвертого кладовища катинського злочину", - сказав він в інтерв'ю телекомпанії TVN24.

Тим часом, експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький вважає, що вчорашній візит до України міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського і запланований на 28 листопада візит Коморовського навряд чи змінять позицію Києва у справі Тимошенко.

Як сказав експерт, справа Тимошенко, яку західні політики вважають політично мотивованою, ставить під сумнів не тільки парафування угоди, а й проведення 19 грудня в Києві саміту Україна - ЄС. "Для іміджу Польщі це буде проблема, і тепер Польща намагається врятувати те, що можна врятувати, і ці візити про це свідчать", - сказав експерт.

Як відомо, вчора, 23 листопада, глави зовнішньополітичних відомств Польщі та Швеції відвідали Донецьк. Вони планували зустрітися з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.