Зовнішньополітичний курс України не може бути предметом маніпуляцій всередині влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2011 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15920

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що зовнішньополітичний курс України не може бути предметом маніпуляцій всередині влади.

Про це Віце-спікер сказав, коментуючи заяву заступника Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що Україна не мала принципового наміру парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Україна – ЄС, повідомляє прес-служба політика.

Коментуючи таку «новину», Микола Томенко констатував, що в питаннях геополітичної орієнтації України на сьогоднішній день в рамках влади «діє як мінімум дві геополітично різновекторні команди». Одна, за його словами, пропагує євразійський геополітичний курс України, який мусить закінчитися входженням України до Митного союзу та ЄврАзЕСу. Натомість інша команда пропагує європейський курс України і відповідно підписання членства з ЄС та боротьбу за входження до Європейського Союзу. «Відповідно, в залежності від характеру переговорів з ЄС чи стосовно ціни на газ з Росією використовується позиція то однієї, то іншої команди», - підсумував М.Томенко. «Все це було б добре, аби не перетворювало Україну в не прогнозованого партнера для світу», - додав політик.

Віце-спікер нагадав, що нещодавно, 28 жовтня цього року, Віктор Янукович заявив, що підписання Угоди з європерспективою «це моя принципова позиція і позиція більшості українського суспільства». М.Томенко переконаний, що за місяць позиція більшості громадян, зорієнтованих на європейський вектор, не змінилася та закликав владу загалом і МЗС зокрема дотримуватися Європейського курсу, що визначений законодавством та підтримується більшістю громадян України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.