Гіпотеза: знайдено національну реліквію - меч Святослава Хороброго!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.11.2011 04:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15923

Житель Запоріжжя Сергій П’янков під час риболовлі на Дніпрі витягнув з ріки старовинний меч. 21 листопада знахідку було представлено в Музеї запорізького козацтва

Ймовірність того, що власником зброї був саме князь Святослав Хоробрий, становить близько 80%.

Про це повідомив “5 канал”. За твердженням джерела, рибалка «підчепив» меча спінінгом і підняв його з глибини понад 20 метрів.

Знахідку С. П'янков передав музею-заповіднику «Хортиця». Наразі встановлено, що меч був виготовлений приблизно в X столітті. Його рукоятка оздоблена золотом, сріблом і міддю.

Фахівці припускають, що зброя могла належати Святославу Ігоровичу – київському князю київському, який загинув на Дніпрі в бою з печенігами.

На думку представника української Академії наук академіка Андрія Авдєєнка, ймовірність того, що власником зброї був саме князь Святослав, становить близько 80%.

«Рівень обробки, якість її свідчать, що цей меч міг належати безпосередньо князю», - погодився з припущенням експертів гендиректор заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

Метровий раритет поки що покритий іржею, але через кілька місяців його відреставрують в Києві, щоб побачити всю красу його багатого оздоблення. Заради цього запорожці вже знайшли 25 тисяч гривень.

Фахівці сподіваються, що зможуть прочитати знаки на рукоятці меча, які і вкажуть на ім'я його колишнього власника.

Рукоятка меча оздоблена золотом, сріблом і міддю

Святослав Хоробрий: “Іду на ви!”

Князь Святослав Хоробрий (935-972) –давньоукраїнський Князь династії Рюриковичів. Син Ольги та Ігоря. Батько Володимира Великого.

964 рік – військовий похід на в’ятичів, які платили данину хазарам.

965 рік - Святослав відправив хазарському кагану Іосіфу своє знамените послання "Іду на ви!" (було князю на той час 30 років), після чого вступив з власною армією на підконтрольні ворогові терени. Хазарський каганат обіймав терени Північного Кавказу, Приазов'я та Донського степу. Військо Святослава подолало декілька тисяч кілометрів, розбивши кінноту аланів і касогів та стерши з лиця землі хазарську столицю Ітіль (район сучасної Астрахані, РФ). Остаточне вирішення хазарського питання – найвеличніший акт Історії нашої Батьківщини.

967 рік – Військо Святослава у кількості 10.000 воїнів вирушило до дунайських берегів, де бере гору над болгарами, які починають платити Києву данину.

968 рік - Орди печенігів оточують Київ. Фантастичний з технічної точки зору марш-кидок Святослава на підмогу землякам. Кара була страшною. Вщент розбивши противника, військо Святослава карбує маршовий крок київською бруківкою.

971 рік – перемога над болгарами під Переяславцем. Трьохмісячна битва з греками-візантійцями під Доростолом. Героїзм та непоступливість з обох сторін (15.000 вбитих слов’ян, 20.000 вбитих візантійців) призвели до укладення миру. Візантія змушена платити Києву данину.

972 рік - під час повернення до Києва перед Запорізькими порогами Військо Святослава Хороброго потрапило в засідку печенігів. В останньому бою з набагато переважаючими силами ворога 37-річний Святослав загинув із зброєю у руках.

В Україні чимало тих, хто вважає Князя Святослава взірцем національного лідера.

Образ Святослава Хороброго зображений на головному банері футбольних вболівальників ULTRAS DYNAMO.

Про те, що навколо відбувається щось дивне спостережливі люди помітили давно. Останнім часом були відкриті кілька знахідок язичницької епохи Русі.

У християнстві подібні випадки називаються словом набуття - коли щось, що вважалося загубленим, раптом несподівано для всіх знаходиться. Містики і окультисти, до подібного роду подій, відносяться дуже серйозно бо меч - це не просто елемент обладунку або вид зброї. Меч це в першу чергу символ енергії, його прояв. І цей меч був знайдений.

Повернувся не меч, за великим рахунком - повертається якась наповнювала Святослава енергія, повертаються сили, що стояли за Святославом.

В наш час, коли здійснюється масштабна руйнація національної традиції та історичної пам’яті, зазначає сайт White-Blue.kiev.ua, коли нам пропонують сприймати минуле, сучасне і майбутнє у форматі MTV, коли вірність і патріотизм стали немодними, Князь Святослав став прапором боротьби і спротиву, невмирущим символом залізної волі, перемог і звитяги.

Героям слава!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.