Українців закликають відмовитись від їжі у День пам’яті жертв Голодомору

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 25.11.2011 04:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15924

Спілка української молоді (СУМ) в Україні, у рамках вшанування роковин Голодомору, ініціює проведення акції голодування “Сопричастя” - на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору.

Як стало відомо кореспонденту Gazeta.ua, організатори акції зауважили, що українці згадують про сам факт голоду 1932-1933 років, про його призвідників, "але не в стані осягнути жаху, перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточене кільцем вартових, діти якого просять їсти".

"Аби зрозуміти — потрібно пережити або, принаймні, спробувати це зробити. Саме це є одним iз завдань акції "Сопричастя", покликаної вшанувати пам'ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи", - відзначили у СУМі.

Кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов'язання суворого посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (з 7.00 год. 25 листопада 2011 року до 16.00 год. 26 листопада 2011 року).

"Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих від голоду 33-го року. Дуже важливо, аби ця жертва була свідомою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуються виключно особи, які досягли 18-ти річного віку й не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування", - уточнили активісти.

Крім того, о 16 годині, 26 листопада 2011 року, учасники акції духовно об'єднаються в спільній молитві "за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду".

"Впродовж 33 годин участі в акції кожний її учасник може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, який цього потребує. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо. Кожен вправі самостійно вибирати, яке добре діло він може зробити і куди його спрямувати", - додали у Спілці.

Слід зауважити, що вперше така акція була започаткована СУМом Австралії та членами Тернопільської міської організації Спілки - вона відбулася у 2003 році. З того часу СУМівці щороку, в листопаді, проводять такий захід, присвячений вшануванню пам'яті жертв Голодомору.

Щороку до участі в "Сопричасті" долучаються не лише громадяни України, але й представники інших країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.