Політика – це я. Або як Путін велів подолати екстремізм в Мережі

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 6.12.2006 21:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1593

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його “особливо турбує” легка доступність в Інтернеті і в книжкових магазинах матеріалів, що пропагують екстремізм.

“І читає їх в основному молодь”, - підкреслив він, повідомляє Lenta.Ru.

Путін відзначив, що покарання за екстремістську діяльність повинне бути невідворотним і таким, що відповідає тяжкості скоєного, відзначивши, що в законі про протидію екстремізму існують правові проблеми.

За його словами, протидія екстремізму є першочерговим завданням не тільки держави, але і структур громадянського суспільства і політичних партій. “Наші зусилля не можна вважати ефективними”, - відзначив Володимир Путін.

Президент вважає, що необхідно вести просвітницьку роботу, роз’яснення небезпеки екстремістської діяльності як для держави в цілому, так і для людини окремо.

Путін підкреслив, що з таким завданням можуть справитися тільки політичні партії, які “мають свої структури по всій країні і знаходяться в постійному діалозі з людьми”.

Чинне виборче законодавство, за словами Президента, містить правові бар’єри, що попереджають участь у виборах екстремістських об’єднань. Він подякував депутатам Держдуми за прийняті законодавчі акти, відзначивши, що вважає їх своєйасними і правильними.

За словами очільника держави, в період виборів іде “цілком природна боротьба за голоси виборців”, яка “може перерости в екстремізм”. “Тому відповідальність партій за збереження громадської стабільності в період виборів зростає багатократно”, - підкреслив Путін.

Він уточнив, що має на увазі вибори в Держдуму в 2007 році і в законодавчі збори 14 суб’єктів федерації. Крім того, за інформацією агентства ІТАР-ТАРС, Президент погодився з ідеєю перетворити Раду Федерації на Палату регіонів.

Про все це Володимир Путін говорив на зустрічі з лідерами політичних партій Росії в своїй резиденції.

Від "Аратти". Якщо взяти до уваги рівень демократії та свободи слова в Росії, то в категорію "екстремізм" може потрапити будь-яка інформація, що розходиться з офіційним курсом Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.