Балкони хрущівок нададуть чиновникам майже мільярд для дерибану

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.11.2011 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15930

Ухвалення Верховною Радою Закону «Про внесення змін до ст. 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площі обсягу житлової нерухомості», дозволить уряду заробити на балконах українців 926,4 млн. грн.

Відповідно до закону та поправок до нього від Президента Януковича, для розрахунку площі лоджій, балконів, веранд і терас будуть враховуватися наступні коефіцієнти: 0,3 - для балконів і терас, 0,5 - для лоджій, 0,8 - для засклених балконів, 1 , 0 - для веранд, засклених лоджій та холодних комор.

Середня площа балкона (лоджії) в Україні становить 3,8 кв.м, а середня квартплата (вартість послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій) - 4,2 грн. за квадратний метр. Тобто за один засклений балкон доведеться додатково заплатити близько 8 грн. на місяць.

За даними Держкомстату, на кінець минулого року в Україні налічувалося 19,3 млн. квартир. Якщо припустити, що хоча б у кожній третій засклений балкон або лоджія, з українців можна буде додатково збирати 617,6 млн. щорічно. Якщо ж засклений балкон є в кожній другій квартирі, сума буде - 926,4 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.