“Мужик” Азаров не встиг прийти до голодуючих інвалідів-чорнобильців: їх зрівняли з землею. Є загиблі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.11.2011 21:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15938

У Донецьку сьогодні невідомі у супроводі міліції насильно скрутили штабний намет протестуючих інвалідів-чорнобильців, залишивши їх просто неба.

На місці подій, зі слів протестуючих чорнобильців, на територію наметового містечка раптово прийшли близько 30 співробітників міліції у формі. Вони, у свою чергу, запустили у всередину великого штабного намету «десь 10 молодиків, одягнених в цивільний одяг з баклажками води, які почали одразу поливати пічку (по центру намету стояла пічка-«буржуйка»), пішов дим».

«Ці молодики почали ламати внутрішні конструкції, які підтримують намет і одночасно ламати намет із-зовні. Це було явно сплановано», - зазначили очевидці.

«Разом з міліцією були і заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Роман Романов, і начальник Донецького міського управління міліції Юрій Седнєєв», - повідомив учасник акції, голова Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров.

За його словами, коли він запитав у керівників міліції, «що відбувається?», ті нібито відповіли: «Зараз розбиратимемось».

Після того, коли штабний намет став наповнюватися димом, всі 27 голодуючих інвалідів-чорнобильців вийшли з неї, а одному з них стало погано, він знепритомнів, і зараз перебуває в кареті «швидкої допомоги».

«Молодики швидко зібрали намет, пострибали в автобус і від’їхали», - повідомив Гончаров.

Наразі штабного намету немає, але на його місці на землі залишилося все внутрішнє начиння – матраци, лавки, ковдри.

Донецька міліція підтвердила сьогоднішній факт смерті одного з учасників акції протесту чорнобильців, які оголосили голодування проти скорочення їм пенсійних виплат.

Про це повідомив начальник Відділу по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін з посиланням на дані лікарів «швидкої допомоги».

За його словами, помер гірник 1942 року народження.

У зв'язку з цим на території наметового містечка біля будівлі регіонального Управління Пенсійного фонду України близько 70 осіб, учасників акції, стали по периметру розібраного і розгромленого штабного намету і вшанували хвилиною мовчання свого товариша.

Від “Аратти”: Під час зазначених дій молодиків у цивільному, які мали тяхкі наслідки, на місці події були присутні заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Роман Романов і начальник Донецького міського управління міліції Юрій Седнєв. Наразі немає жодних відомостей про те чи: вжили міліцейські кервники заходів для затримання і встановлення осіб, підозрюваних у спричинені смерті людини; чи зафіксували зазначені працівники міліції місце події, яка має ознаки злочину чи ні; чи сповіщена про подію прокуратура і чи прибули на місце події слідчий та криміналісти?

Якщо цього не сталося, то є підстави підозрювати зазначених посадових осіб у діях, які мають ознаки посадового злочину, за яке наступає кримінальна відповідальність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.