Янукович доручив Пшонці розібратися у обставинах загибелі інваліда-чорнобильця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.11.2011 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15943

Президент України Віктор Янукович доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці всебічно вивчити обставини смерті Геннадія Конопльова, який помер у неділю під час демонтажу намету чорнобильців у Донецьку.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Також Віктор Янукович висловив співчуття рідним і близьким Геннадія Конопльова у зв’язку з його смертю.

27 листопада в Донецьку працівники міліції і МНС без попередження демонтували намет, в якому з 15 листопада голодували чорнобильці.

Під час демонтажу помер шахтар Геннадій Конопльов, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни в місті Родинське, а також членом партії «Батьківщина».

Водночас заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що трагічний випадок, що стався вчора, свідчить про порушення організаторами та виконавцями розгону наметового містечка чорнобильців у Донецьку базових прав та свобод людини і громадянина, Конституції та чинного законодавства, повідомила прес-служба партії.

Окрім того, Віце-спікер переконаний, що, оскільки йдеться про загибель людини, то необхідно невідкладно провести розслідування та притягнути до відповідальності тих осіб, які порушили закон і були причетні до загибелі людини.

Томенко наголосив, що уряд на своєму засіданні повинен невідкладно розглянути це питання.

Він також повідомив, що опозиція вимагатиме під час пленарного тижня заслухати у парламенті інформацію прем’єр-міністра, міністра внутрішніх справ та інших посадовців стосовно обставин розгону наметового містечка, загибелі людини та відповідальності посадових осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.