Людей дратують багаті євреї

Автор/джерело -  © «Газета по-українськи»



Дата публiкацiї - 7.12.2006 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1596

Опитування свідчить, що за 15 років незалежності рівень антисемітизму в Україні ніби зріс. Принаймні, саме так оцінюють результати свого дослідження в Київському міжнародному інституті соціології.

Чи згодні ви, що ”євреї — такі ж громадяни країни, як і інші”? (дані: КМІС)

— Останнім часом збільшилася прірва між простим українцем та забезпеченим євреєм, — пояснює результати опитування політолог Олександр Палій, 31 рік. — Адже на початку 90-х із України виїхало дуже багато малозабезпечених людей єврейської національності до США, Ізраїлю, Німеччини. Тобто в державі зараз живуть лише забезпечені євреї.

На думку політолога, саме через це менше людей вважають євреїв ”такими ж громадянами, як і інші”.

— Люди втратили поряд із собою простого єврея — такого, як вони самі, — вчителя або лікаря, — веде далі Олександр Палій. — Натомість мало не щодня бачать по телевізору тільки багатих євреїв. Спостерігають, як значну частину українську бізнесу контролюють представники єврейської громади. Людей це дратує.

Президент української асоціації Римського клубу Віктор Вовк, 44 роки, жодних проявів антисемітизму в Україні взагалі не зауважує.

— Соціологи мають право стверджувати це у своїх дослідженнях, — каже він. — Проте для мене зростання антисемітизму очевидним не є.

На його думку, це явище було дуже поширеним лише за часів Радянського Союзу. Тоді його провокувала державна комуністична політика. У сучасній Україні цього немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.