Яким буде держбюджет на наступний рік не знає ніхто

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.11.2011 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15964

Навіть віце-спікер парламенту не може сказати точно, якими будуть статті фінансування з суспільного гаманця.

Сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у місті Полтава стосовно долі бюджету на наступний рік, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав, що «бюджет 2012 року – це на сьогоднішній день незбагненний і утаємничений документ влади, оскільки складається враження, що з ним працює всього кілька людей, які, в залежності від акцій протесту чи інших обставин, роблять чергову заяву кому додадуть пенсії та зарплати, а в кого заберуть».

Віце-спікер також відмітив, що залишається незрозумілим яке місце місцевих бюджетів і регіональних програм в бюджеті 2012 року.

«Дуже важко сказати коли він буде ухвалений, бо доля українського бюджету сьогодні залежить від російської влади, оскільки ми чекаємо результатів переговорів про ціну на газ», - підкреслив Томенко. Окрім того, за словами Томенка, складається враження, що бюджет буде ухвалений за принципом: хотіли, як краще, а вийшло як завжди, тобто в 20-тих числах грудня і поспіхом.

Підсумовуючи, Микола Томенко наголосив, що опозиція жодним чином не допущена до цього утаємниченого процесу. Натомість він повідомив, що звернувся до Уряду з проханням бодай дофінансувати місцеві бюджети Черкас, Полтави та інших міст, що не в змозі сьогодні виплатити навіть заробітну плату вчителям та медикам за 2011 рік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.