З зали суду двоє чорнобильців потрапили до лікарні

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.11.2011 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15967

Двох чорнобильців госпіталізували під час засідання в Донецькому обласному адміністративному суді щодо демонтажу наметового містечка голодувальників.

Про це повідомив депутат від БЮТ Михайло Волинець.

Він розповів, що судове засідання ведуть судді Соколова, Циганок і Стойко.

"Суд розглядає питання про роз’яснення виконання рішення суду від 23 листопада про знесення наметового містечка по вулиці Університетська, 91, де голодують чорнобильці", - зазначив депутат.

Микола Гончаров, який був делегований від чорнобильців на засідання цього суду, заявив, що рішення суду було вже виконане, бо МНС 27 листопада вже демонтувала намет.

"Представник влади сказав, що це рішення вже закрите і питання демонтажу наметового містечка розглядається заново", - розповів Вольнець.

Гончарук попросив дати можливість йому ознайомитись зі справою. Суддя дала всього 15 хвилин і продовжила засідання, уточнив політик.

"Після цього Гончарову стало погано і його забрала реанімаційна машина. Через деякий час стало погано ще одному чорнобильцю Євгену Думі. І його на ношах теж "швидка" забрала із зали", - зазначає депутат.

Він розповів також, що "за репліку вигнали з зали суду" правозахисника Марію Олійник, а засідання продовжилося без участі чорнобильців.

Нагадаємо, 27 листопада в Донецьку знесли наметове містечко голодуючих чорнобильців. Однак зясувалося, що був знесений тільки один намет - штабний. Люди, які це робили, забрали з собою намет, 2 печі-буржуйки, а також генератор. Все інше лишилось лежати на землі. Решту наметів не чіпали.

Зазначимо, що під час знесення наметового містечка трьом учасникам акції стало погано, а один чоловік, 70-річний шахтар-інвалід, помер.

Чорнобильці продовжували розпочате 15 листопада голодування з вимогами не скорочувати їм виплати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.