Суд позбавив чорнобильців права на протест у будь-якій формі

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.12.2011 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15970

Донецький окружний адміністративний суд у четвер вночі підтвердив, що акція протесту чорнобильців перед обласним управлінням пенсійного фонду незаконна.

Як повідомив активіст громадської організації "Чорнобиль-Єдність" Олександр Пучков, метою засідання окружного суду було роз'яснення, як саме і коли виконавчій службі виконувати рішення суду про заборону акції.

"Вони відкрили виконавче провадження після 24-го числа. 27 його було виконано варварським способом. 28-го або 29-го вони знову відкрили виконавче провадження. Виконавча служба подала до суду, щоб їм роз'яснили, як виконувати рішення суду", — повідомив Пучков. За його словами, у рішенні суду зазначено "заборонити всі збори, мітинги, ходи, намети негайно".

Також за даними Пучкова, двом активістам громадської організації, включаючи її керівника Миколу Гончарова, під час засідання суду стало погано. З високим тиском їх госпіталізували до 17-ї міськлікарні. "Під крапельницею вони зараз", — сказав Пучков.

Вночі Донецький обласний окружний адміністративний суд заборонив акцію протесту інвалідів-чорнобильців.

Як повідомлялося раніше, 27 листопада в Донецьку знесли наметове містечко голодуючих чорнобильців. Однак зясувалося, що був знесений тільки один намет - штабний. Люди, які це робили, забрали з собою намет, 2 печі-буржуйки, а також генератор. Все інше лишилось лежати на землі. Решту наметів не чіпали.

Зазначимо, що під час знесення наметового містечка трьом учасникам акції стало погано, а один чоловік, 70-річний шахтар-інвалід, помер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.