Сьогодні суд розпочав розгляд апеляції Тимошенко

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.12.2011 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15971

Біля будівлі Апеляційного суду м. Києва, де сьогодні розпочався передній розгляд скарги на вирок Печерського суду столиці у кримінальній справі проти Юлії Тимошенко, сталися сутички між народними депутатами від «БЮТ-Батьківщини» та «беркутівцями».

Народні депутати намагалися прорвати кордон з міліції та «Беркуту». Олександр Турчинов, Володимир Яворівсьукий, Андрій Шкіль та ще кілька народних депутатів практично вступили у сутичку з «беркутівцями», але так і не змогли прорвати кордон, тому пішли до голови Апеляційного суду Києва Антона Чернишенка, щоб з’ясувати, чому процес зробили закритим і на нього не пускають навіть народних депутатів у той час, коли засідання вже триває.

Народні депутати сказали журналістам, що до останнього не знали, в якій залі відбуватиметься судове засідання. Від них цю інформацію приховували, вони ходили від кабінету до кабінету.

Турчинов висловив думку, що це все відбувається тому, що ніхто Тимошенко так і не збирається випускати.

Прес-секретар Тимошенко Марина Сорока припустила, що сьогодні хочуть ухвалити рішення про недопуск преси на весь час засідання, а тільки запропонувати свою відеотрансляцію «самим же судом змонтовану так, щоб журналісти не змогли навіть побачити очей судді».

Як повідомлялося раніше, журналістів і народних депутатів не пускають до зали засідань Апеляційного суду Києва, де розглядається апеляція Тимошенко на вирок Печерського районного суду, яким її засуджено до 7 років позбавлення волі.

Для журналістів у будівлі суду відведено окрему велику залу, де планується трансляція засідання.

Самої Тимошенко під час засідання не буде. Як зазначила Сорока, це пов’язано зі станом здоров’я Тимошенко.

Згодом декількох нардепів пропустили до зали засідань, а журналістів залишили дивитися трансляцію з зали засідань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.