Ізраїльський рабин заборонив релігійним юнакам користуватися мобільниками

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 7.12.2006 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1598

Духовний лідер ізраїльської партії ШАС (хранителів Тори) Овадья Йосеф видав галахічну ухвалу, яка забороняє учням релігійних закладів користуватися мобільними телефонами.

“Зв`язок має бути тільки кошерним!”

“Кожен вихованець єшиви (духовного училища) повинен пам'ятати: мобільні телефони відволікають від занять Торою, а, отже, розмови по ним без особливої потреби недопустимі”, - ухвалив Йосеф. Дорослим прихильникам лідер ШАС порекомендував також відмовитися від мобільників, а за крайньої необхідності користуватися тільки “кошерними” моделями, з відключеними розважальними й інтернет-функціями.

Компанії стільникового зв'язку користуються нелюбов'ю ультраортодоксальних євреїв, оскільки відкривають для молоді "силу-силенну спокус" і порушують святість Суботи, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зовсім закривати очі на веління часу рабини вже не можуть, тому ввели деякі послаблення. Так, релігійні євреї можуть на роботі користуватися електронною поштою. Крім того, спеціально для них створюється комп'ютерна мережа з доступом виключно на сайти, які схвалені рабинатом.

Планується також відкрити новинний сайт, що містить тільки “кошерні” повідомлення. Приблизно за 12 доларів на місяць користувач отримає потрібне для цього комп'ютерне устаткування, але без функції відтворення компакт-дисків.

Перші 100 таких комп'ютерів увезено в країну. Рабини ж визначатимуть, хто з членів общини гідний стати власником новинки, повідомляє NEWSru.com.

Від "Аратти". Цілком слушна настанова молоді. Мобільник під час учбового процесу відволікає не лише від вивчення Тори. До чого тут релігія? То вже питання вихованності - яким чином і за яких обставин користуватися в громадських місцях чи де-інде мобільними телефонами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.