Захист Юлії Тимошенко не очікує від Апеляційного суду справедливих та законних рішень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.12.2011 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15980

Керівник групи захисту екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що поки не побачив в Апеляційному суді чесного правосуддя та сумнівається в тому, що судовий процес буде справедливим.

«Суспільство та світ наполягали на проведенні справедливого, неупередженого та чесного розгляду апеляційних скарг у справі Юлії Тимошенко, але сьогодні цього ніхто не побачив», - сказав він.

Власенко нагадав, що за день до розгляду апеляційної скарги був замінений суддя-доповідач, який не мав часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Сергій Власенко навів приклади процесуальних порушень з боку судді Олени Сітайло на початку засідання з попереднього розгляду апеляційної скарги Юлії Тимошенко.

Зокрема, не було оголошено склад суду, не розглянуті клопотання усіх учасників процесу, якими також є особи, що подавали апеляцію.

«Фактично порушено право захисту на повноцінну участь в процесі», - заявив він.

Керівник групи захисту вважає ганебним той факт, що попереднє слухання відбувається за відсутності Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також підкреслив, що попереднє слухання апеляції відбувається у закритому режимі.

«На слухання фактично не допущені журналісти, їх ізольовано в конференц-залі, було проігноровано конституційне право людей, які бажали бути присутніми на попередньому розгляді. З огляду на це є великій сумнів в тому, що розгляд апеляційної скарги буде відбуватися законно, чесно та справедливо», - резюмував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.