Суд над Тимошенко - суцільна кіреєвщина

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.12.2011 10:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15983

На попередньому судовому засіданні з розгляду апеляції Юлії Тимошенко суддя відмовила у задоволенні всіх клопотань сторони захисту.

Про це заявив вчора ерівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомля. прес-служба «Батьківщини».

«Сьогодні ми отримали театр абсурду. Суддя відмовила у проведенні судового слідства, проведення якого було очевидним у цій справі. Це свідчить про одне-єдине – що хочуть звести апеляцію у справі Тимошенко до якихось формальних речей», - сказав він.

«Неможливо повно і всебічно розглянути цю справу не допитавши тих людей, яких не допитали в першій інстанції, не провівши тих експертиз, які не були проведені у першій інстанції», - додав Власенко.

На його думку, «вся судова система на сьогодні з обличчям Кірєєва».

«Нема правосуддя у справі Тимошенко. У всіх клопотаннях захисту було повністю відмовлено, тому що це нікому не потрібно. Так само як це не потрібно було Кірєєву, який гнав справу швидше і швидше, так само це не потрібно і цьому суду», - наголосив захисник.

На думку Сергія Власенка, результат засідання був абсолютно очікуваний.

«Незважаючи на те, що вся європейська спільнота і навіть президент Янукович говорили про прозорий характер розгляду апеляції, станом на сьогоднішній день ми можемо чітко констатувати, що правосуддя в Апеляційному суді міста Києва немає, не буде і не може бути, принаймні для деяких категорій осіб, зокрема, мова йде про лідерів опозиційних сил», - сказав він.

«Не треба говорити, що в Україні є незалежний суд і, піднімаючи очі догори, казати, що я європейський президент. Ні, ти український диктатор, а не європейський президент!», - заявив захисник.

Власенко також зазначив, що суддя, яка й одного дня не дивилася матеріали справи, за 20 хвилин винесла постанову, яку зачитувала більше 20 хвилин.

«Це свідчить про те, що ця постанова була підготовлена заздалегідь, що цей текст їй передали, бо не можна написати за 20 хвилин те, що читається 30 хвилин. Цей документ був заздалегідь заготовлений не у цьому приміщенні і, на жаль, наші найбільш песимістичні прогнози справджуються», - сказав він.

«Суд не допускає повноцінного розгляду апеляції по Тимошенко: суд відмовляється проводити судове слідство, суд відмовляється допитувати тих, кого не допитали в суді першої інстанції, суд відмовляється долучати оригінали контрактів і продовжує долучати твітери», - обурився захисник.

«Як наслідок, правосуддя як не було у цій справі, так і нема», - додав він.

«Мова йде про долю людини, яку засудили на 7 років ув’язнення ні за що. Людину обвинувачують у підписанні документу, якого навіть немає у матеріалах справи», - сказав Власенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.