Українські фахівці винайшли принципово новий спосіб стиснення інформації

Автор/джерело -  © «Подробності»



Дата публiкацiї - 7.12.2006 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1601

Група українських IT-фахівців розробила принципово новий метод стиснення інформації, який здатний здійснити переворот в галузі телекомунікаційних технологій.

Григорій Четвериков - один з розробників унікального методу стиснення інформації

Як повідомив один з розробників проекту - доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, доктор технічних наук Григорій Четвериков, розроблений метод компресії інформації за своїми якісними і кількісними характеристиками істотно перевершує всі існуючі стандарти стиснення.

В даний час ведеться робота по апробації нових алгоритмів, яка, як очікується, буде завершена до кінця поточного року, повідомив він.

"Проведена частина випробувань вселяє в нас великий оптимізм і демонструє колосальний потенціал цієї ідеї", - сказав Четвериков.

Так, за його словами, новий стандарт дозволяє стискати інформацію в 80-300 разів, тоді як загальнозастосовні в даний час стандарти компресії дають стиснення без втрати даних від 4 до 10 разів.

Він відзначив, що автори ідеї вже подали всі необхідні документи на отримання державного патенту, і виразив упевненість, що до розробки виявлять велике зацікавлення телекомунікаційні компанії.

У розробці нового стандарту бере участь група фахівців з Харкова, Києва й Одеси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.