У Москві і Пітері другий день поспіль тривають мітинги протесту

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 6.12.2011 18:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16026

Користувачі соціальної мережі Facebook активно агітують один одного відвідати у вівторок акцію на Тріумфальній площі на знак незгоди з результатами виборів до Держдуми/

Інформація про акцію активно поширюється по соціальній мережі через репости і "лайки" повідомлень, зокрема через акаунти користувачів-тисячників.

На даний момент у соціальній мережі відкрита сторінка цієї акції: на неї запрошено більш як 4 тисячі людей, понад 100 вже підтвердили намір вийти на площу.

Акція називається: "Революція триває? Так! Сьогодні о 19.00 на Тріумфальній!" До акції мають намір долучитися представники опозиційного руху "Інша Росія", які не є організаторами заходу, а також партії "Яблуко".

Як сказав "Інтерфаксу" представник "Іншої Росії" Олександр Аверін, опозиціонери дізналися з соціальних мереж про те, що у вівторок на Тріумфальній площі збираються громадяни, які незадоволені думськими виборами. "Інша Росія" вирішила підтримати цю ініціативу. Активісти "Іншої Росії" і її лідер Едуард Лимонов збираються прийти на Тріумфальну площу", - сказав Аверін.

Досі кожного вівторка на Тріумфальній площі проходила акція протесту представників опозиційного руху "Інша Росії". В останній вівторок перед виборами 4 грудня опозиція відмовилася від проведення акції.

Нагадаємо, у Росії відбулося голосування на виборах у Державну Думу РФ.

ЗМІ і спостерігачі повідомляють про численні порушення в ході виборів до Держдуми РФ.

Але навіть незважаючи на фальсифікації, прокремлівська партія "Єдина Росія", яка перемогла у цих перегонах, все ж втратила конституційну більшість.

Сьогодні, 6 грудня, у Москві, за даними управління столичної поліції, понад трьохсот осіб затримано за участь у несанкціонованій акції. Серед затриманих - опозиціонер Ілля Яшин і блогер Олексій Навальний, які, за повідомленням прес-служби ГУВС, закликали до непокори співробітникам поліції.

Крім того, у санкціонованому мітингу руху "Солідарність" брали участь кілька тисяч осіб. А на мітинг КПРФ зібралися більше тисячі осіб. Вони висловлювали незгоду з офіційними результатами голосування і намір оскаржити їх у судах.

У Петербурзі прихильники опозиції також провели акції протесту проти порушень на виборах до Держдуми. Близько 150 осіб були затримані.

Майже 260 осіб було затримано напередодні в Москві за участь у різних несанкціонованих акціях.

Поліція Москви закликає мешканців не брати участі в акціях протесту

Співробітники органів внутрішніх справ будуть припиняти будь-які спроби проведення несанкціонованих акцій у місті, заявили у вівторок в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

"ГУ МВС Росії по Москві звертається до громадян з переконливим проханням не піддаватися на провокації і не брати участі у спробах проведення масових акцій, не погоджених з органами виконавчої влади Москви, які є незаконними", - сказали в прес-службі.

Там зазначили, що осіб, які, незважаючи на численні попередження, спробують влаштувати провокації, буде затримано і притягнуто до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

"Будь-які провокації будуть припинятися у суворій відповідності до чинного законодавства, Ті, хто намагатиметься провести будь-які неузгоджені заходи, прекрасно розуміють, що будуть затримані і повинні за законом нести відповідальність за свої дії", - підкреслили в прес-службі.

Деяких учасників несанкціонованої ходи опозиції, що пройшла минулого понеділка у Москві, оштрафували на 500 рублів за адміністративне правопорушення.

Молоді люди, які виходять із зали мирової дільниці Тверського суду, повідомили журналістам, що їх оштрафували за статтею КпАП 19.3 (непокора представникові влади).

Затриманих учасників акції протесту відправляють у військо

У Петербурзі, 10 з 150 затриманих під час несанкціонованих акцій під гаслом "Проти несправедливих виборів" передадуть військкоматам, оскільки вони призовного віку, передає Фонтанка.ru.

Після того як затриманих доставлять до суду, і той ухвалить рішення щодо адміністративних справ, молодих людей передадуть співробітникам військкоматів для проведення військово-лікувальних комісій і відправлення у військо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.