У Москві вже б’ють і заарештовують журналістів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.12.2011 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16027

Московська поліція затримала на акції опозиції на Тріумфальній площі більше 250 людей, серед них журналісти і опозиційні лідери.

Як повідомляється, затримано лідера "Іншої Росії" Едуарда Лімонова, лідера партії "Яблуко" Сергія Мітрохіна і опозиційного політика Борис Нємцова.

Серед затриманих журналістів – кореспонденти федеральних видань, у тому числі репортер "Нової газети" Олена Костюченко. За словами очевидців, ОМОН поводив себе при затриманні дуже грубо, збиваючи людей з ніг.

"Затриманих перед посадкою в автобус б'ють головою об стінку", - написала у своєму Twitter Олена Костюченко.

Фотоблогер Ілля Варламов повідомив у своєму Twitter, що поліція хапає людей під крики активістів прокремлівського руху "Наші": "ОМОНівці красені".

Також правоохоронці затримали кореспондента газети "Коммерсант" Олександра Черних. Як повідомляється, в автозаку його побили і розбили телефон. Серед затриманих і світський оглядач Божена Ринська.

Як відомо, у Росії завершилися парламентські вибори, на яких перемогла партія влади "Єдина Росія". Багато хто з опозиційних політиків заявляв, що голосування супроводжувалося численними порушеннями і фальсифікаціями. 5 грудня в Москві відбувся багатотисячний мітинг проти результатів виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.