Кузьміна зинувачують у тиску на суд

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2011 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16034

Перший заступник Генерального прокурора, член Вищої ради юстиції Ренат Кузьмін має бути негайно відсторонений від посад через неприкритий тиск на суд.

Про це йдеться в заяві президії політради партії «Батьківщина», повідомила прес-служба.

У партії пояснюють таку вимогу тим, що в переддень засідання Апеляційного суду у справі проти Юлії Тимошенко Ренат Кузьмін дав інтерв’ю, в якому заявив, що не бачить юридичних підстав для скасування вироку Печерського районного суду столиці.

«Це заявила людина, яка одночасно як заступник Генпрокурора підписує обвинувальний висновок щодо Юлії Тимошенко, а як член ВРЮ - звільняє суддів за «неправильні» рішення. Ми переконані, що це неприкритий, нахабний тиск на суд напередодні засідання 13 грудня», - заявили у партії Юлії Тимошенко.

Там підкреслили, що жодної юридичної підстави для утримання екс-прем’єра під вартою не існує, а жоден аргумент сторони обвинувачення не був доведений в ході судового розгляду.

«Тому ми наполягаємо, що в заявах Рената Кузьміна є ознаки злочину, передбаченого ст. 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів). Кузьмін має бути негайно відсторонений від посад і в Генпрокуратурі, і у Вищий раді юстиції», - йдеться в повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.