Медіа-профспілка вважає протиправною вимогу міліції

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.12.2011 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16055

Медіа-профспілка вважає вимогу МВС розкрити інформацію про власників одного із засобів масової інформації протиправною і розцінює це як запровадження цензури.

Про це повідомила прес-служба Київської незалежної медіа-профспілки з приводу звернення МВС до ТОВ «Дрім Лайн Холдінг», на сервері якого розміщене видання LB.ua, з вимогою розкрити інформацію про власників сайту.

Медіа-профспілка звертається до МВС з вимогою зупинити протиправні дії щодо інтернет-видання LB.ua та публічно пояснити свою позицію.

“МВС посилалося на скаргу громадянина Клімова В.М. на нецензурну лексику на сайті. Медіа-профспілка вважає дії МВС протиправними та розцінює як запровадження цензури в інтернеті. Випадок з LB.ua може бути початком тотального контролю ЗМІ в інтернеті», - йдеться у заяві профспілки.

Медіаюрист Людмила Опришко пояснила, що МВС перевищило свої повноваження у цьому випадку: «Наявність нецензурних висловів не може бути приводом для кримінальної справи». А проводити перевірку, шукати власників сайту МВС може лише у рамках кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.