В Україні немає правосуддя

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.12.2011 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16057

Фракція «БЮТ-Батьківщина» заявила, що в Україні встановлено диктатуру.

Сьогодні у парламеті лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» народний депутат Андрій Кожем'якін зачитав заяву, після чого народні депутати від опозиції покинули сесійну залу на знак протесту проти політичних репресій в країні.

Ми надаємо її текст без змін та коментарів:

- 8 грудня влада здійснила безпрецедентний за своєю абсурдністю та протизаконністю вчинок - ухвалила рішення про повторний арешт Юлії Тимошенко, яка і без того перебуває за гратами.

Просто в камері СІЗО, всупереч законам та здоровому глузду, у неробочий час виїзна сталінська "трійка" протягом 12 годин судила нашого лідера Юлію Тимошенко. Жінку, яка вже місяць не може вставати з ліжка і досі не отримала ані чіткого діагнозу, ані належного лікування. Лідера опозиції, який уже понад 4 місяці незаконно і безпідставно сидить у тюрмі, але страх перед яким змушує владу робити все більш абсурдні та маразматичні кроки.

Вчорашні події яскраво демонструють: в країні немає судочинства, а є лише диктатор - і силові органи як інструмент репресій. Усе це змушує проводити аналогії з 37-м роком.
Владі начхати на європейські цінності, про які вони так багато говорять за кордоном. Їм начхати на цінності людські. У них є одна мета - знищити Юлію Тимошенко не лише морально, а й фізично.

Утім, вчорашнє рішення "лук'янівського" суду спрямоване на знищення не лише лідера опозиції. Ухвалене напередодні доленосного саміту, це рішення влади свідомо вбило європейську перспективу України.

У Юлії Тимошенко повторно забрали волю, і одночасно кожного з українців позбавили європейського майбутнього: високих зарплат, гідних пенсій, якісної медицини, конкурентноспроможної освіти, врешті-решт – можливості безвізових поїздок у Європу.

Авторів цього рішення знає вся країна. Це президент Янукович, у якого страх перед Тимошенко паралізував мислення. Це Генеральний прокурор Пшонка та його перший заступник Кузьмін, які реанімують 15-річні справи, скасовані всіма судами. Це голова СБУ Хорошковський, який з готовністю піонера обґрунтовує можливість подвійних арештів та потрійних розстрілів. Це команда нечвоглодів і кіреєвих та кнопкодави з Партії регіонів.

Саме вони вбивають Юлію Тимошенко. Саме вони нищать надію українців на достойний, європейський рівень життя.

В той же час, більшість у Верховній Раді сама заблокувала трибуну, щоб здійснити наймасштабніший злочин і протягнути грабіжницький закон про розкрадання української землі.

Цей ганебний закон буде відмінено! Земля буде повернута українському народу!

Ми, фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУ-НС, продовжимо протест проти беззаконня та свавілля, яке чинить банда Януковича. Організатори репресій повинні понести відповідальність, в тому числі шляхом застосування до них персональних санкцій з боку розвинених країн. Юлія Тимошенко та інші опозиціонери, визнані всім світом політичними в'язнями, мають вийти на свободу. Тільки відсторонення злочинців від влади може зупинити молох політичних репресій та повернути Україну на справжній європейський шлях.

Юлі - волю!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.