ЄС стурбований трибуналом над Тимошенко

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.12.2011 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16061

Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра висловив стурбованість Європейського Союзу у зв’язку проведенням виїзних судових засідань у справі екс-прем’єра України Юлії Тимошенко.

Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра

"Представники Європейського Союзу дуже стурбовані обставинами, які склалися останнім часом (з Тимошенко)", - сказав він на брифінгу в Києві після зустрічі уповноваженого Верховної Ради Ніни Карпачової з представниками дипмісій, акредитованих в Україні.

Тейшейра зазначив, що виїзне засідання є порушенням Європейської конвенції з прав людини, ратифікованої Україною.

Він повідомив, що наступного тижня Україну відвідає представник Данського Гельсінського комітету (орган, який останнім часом постійно здійснює спостереження за ходом подій з Тимошенко).

Відповідаючи на питання журналістів про подібні випадки у судовій практиці ЄС, дипломат сказав: "Я не можу пригадати, щоб у моїй пам'яті були подібні випадки з колишніми політичними діячами, з керівниками вищого рангу і навіть з простими громадянами ... - щоб вони терпіли такі арешти" .

Як повідомлялося раніше, Шевченківський райсуд Києва задовольнив подання слідчого СБУ про обрання стосовно вже заарештованої раніше з газової справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на 2 місяці у зв'язку з розслідуванням справи корпорації Єдині енергосистеми України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.