Російська влада вперто “не вбачає” фальсифікацій на виборах

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.12.2011 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16069

Генеральний прокурор Росії Юрій Чайка заявив, що не бачить підстав для скасування результатів виборів, що до Держдуми відбулися 4 грудня.

"Вважаю, що жодних підстав для призначення перевиборів або перерахунку голосів за результатами голосування немає", - сказав генпрокурор, коментуючи заклики опозиційних сил скасувати результати виборів у зв'язку з виявленими порушеннями.

Як повідомлялося раніше, 4 грудня в Росії відбулися парламентські вибори, на яких перемогла правляча партія Единая Россия, втративши при цьому конституційну більшість у Держдумі.

Минулого тижня в різних містах Росії відбулися масові протести проти фальсифікацій на виборах. Найбільша акція відбулася 10 грудня, коли на мітинг в Москві вийшли, за різними оцінками, від 25 тисяч до 70 тисяч осіб, які вимагали скасувати результати голосування. Демонстрація отримала підтримку Заходу, сюжети про протести опозиції були показані Федеральними каналами Росії.

Напередодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що влада повинна вести діалог з опозицією і надати їй можливість для демонстрацій, але у випадку порушень має право припиняти незаконні дії.

Після протестів ЦВК РФ відмовився розглядати питання про відставку голови відомства Володимира Чурова і відкинув можливість перевиборів.

Коментуючи мітинг опозиції, президент РФ Дмітрій Медвєдєв на своїй сторінці в Facebook написав, що не згоден з гаслами акції, але доручив перевірити інформацію про порушення на виборах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.