Чиновницький клондайк. У осяжному майбутньому тарифи ЖКГ зростатимуть й зростатимуть до “економічно обгрунтованих”

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 12.12.2011 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16070

Тарифи на житлово-комунальні послуги зможуть досягнути економічно обґрунтованого рівня не раніше, ніж через чотири роки.

Про це сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час свого виступу на засіданні секції "Державно-приватне партнерство. Інструменти для інвестиційного розвитку регіонів".

"Рівень доходів наших співгромадян не дозволяє в один момент підняти тарифи до економічно обґрунтованого рівня. За нашими розрахунками, на це необхідно, принаймні, три-чотири роки. За цей період ми повинні досягти зростання рівня доходів населення, вирішити питання технічного переозброєння галузі та поступово вийти на рентабельну роботу комунальних підприємств", – цитує його слова прес-служба відомства.

За його словами, світовий досвід показує, що ключову роль в цих процесах має відіграти публічно-приватне партнерство. Нові технології потрібно реалізовувати за новими управлінськими принципами. Публічно-приватне партнерство дозволить впровадити сучасні принципи управління сферою життєзабезпечення.

"Обережне ставлення до участі в публічно-приватному партнерстві у нашій країні з боку серйозних приватних операторів пов'язано з недосконалістю нормативної бази, традиційно негативним ставленням суспільства до присутності приватного сектора в інфраструктурі, а також бюрократичними складнощами в реалізації проектів, що часто призводить до корупції і відштовхує операторів світового рівня", – наголосив Близнюк.

На його переконання, суспільству необхідні позитивні приклади сучасного управління сектором ЖКГ, які дозволять уникнути негативних стереотипів минулого і орієнтуватися на майбутнє.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.