NASA шукатиме життя на супутнику Юпітера

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.12.2011 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16071

США розробляють плани відправки на покритий льодом супутник Юпітера - Європу – два апарати для дослідження.

"Європу, як я вважаю, треба в першу чергу дослідити, якщо ми хочемо де-небудь знайти позаземне життя. Вона нам дійсно дає таку можливість, оскільки на супутнику є під льодом океан, який був там протягом більшої частини часу існування нашої Сонячної системи", - розповів представник NASA Кевін Хенд.

За його словами, в 2020 році NASA планує направити на Європу два однакових міжпланетних зонда масою 320 кілограмів кожен.

Як наголосив Хенд, відправка одразу двох зондів покликана "зменшити ризик, пов'язаний із здійсненням посадки на незвідану поверхню Європи".

Зазначимо, космічна подорож дослідницьких апаратів займе шість років.

Оскільки Європа перебуває в радіаційних поясах Юпітера, які набагато потужніші, ніж у Землі, очікується, що космічні апарати пропрацюють на поверхні всього кілька днів, перш ніж вийдуть з ладу прилади.

Розробники йдуть на це свідомо, оскільки покриття станцій посиленими протирадіаційних екранами істотно збільшить їх масу, а вчені хотіли б, щоб на зондах було якомога більше приладів.

Одночасно NASA розглядає можливість здійснення ще однієї космічної місії, націленої на вивчення Європи з її орбіти. Відправити туди зонд планують також у 2020 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.