Павло Лазаренко вчергове спростував фантазії ГПУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.12.2011 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16072

Сьогодні адвокат екс-прем’єра Павла Лазаренка Марина Довгопола оприлюднила заяву підзахисного щодо публічних звинувачень на його адресу, які активно лунають від керівництва ГПУ.

Ми надаємо текст заяви:

«Я, Лазаренко Павло Іванович, неодноразово заявляв і заявляю, що не маю жодного відношення до замовних вбивств Є. Щербаня та В. Гетьмана, які вже багато років намагаються на мене “повісити” в Україні. Всі ці обвинувачення не мають під собою жодного підгрунтя і є черговою спробою дискредитувати мене для досягнення замовлення.

Лазаренко П.І.
11 грудня 2011р.»

Як повідомлялося раніше, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляв в ефірі одного з телеканалів, що ГПУ володіє доказами того, що замовне вбивство в 1996 році народного депутата і підприємця Євгена Щербаня було оплачено фірмами, які належали Юлії Тимошенко та Лазаренку.

"Гроші на рахунок кілерів надійшли від фірм, що належать Лазаренку і Тимошенко. Ці фірми контролювалися цими двома людьми», - сказав Кузьмін.

«Це все доведено Документально. І в цьому немає ніяких сумнівів. Є свідчення з цього приводу людей », - додав він.

При цьому заступник генпрокурора зазначив, що «це все підлягає ретельній перевірці».

Як відомо, народний депутат Євген Щербань був розстріляний у аеропорту Донецька у листопаді 1996 року.

Народного депутата Вадима Гетьмана вбили у квітні 1998 року, після виборів до парламенту, під час яких було фальсиіковано результати голосування на окрузі, де він балатувався. За дивним збігом обставин, вбивство Гетьмана сталося напередодні суду, який мав розглядати цю справу.

У 2003 році Луганський апеляційний суд ухвалив вирок у кримінальній справі, що містила понад 20 епізодів, зокрема вбивства Гетьмана і Щербаня. Винними у справі визнано 8 осіб, усі вони обвинувачуються в бандитизмі (ст. 69 Кримінального кодексу України). Троє з них - Сергій Кулєв, Вадим Болоиських і Леонід Добробатько - одержали найвищий термін – довічне ув’язнення. Костянтин Нікулін і Ігор Пушняков засуджені до 15 років позбавлення волі. Сергій Володченко і Микола Малахов - до 11 років позбавлення волі, Едуард Косигін - до 11,5 років.

Під час суду жодних згадок ні про Лазаренка, ні про Тимошенко - не було. Більш того, у численних публікаціях ЗМІ щодо цього процесу, наводилися факти, які ставлять під сумнів причетність зазначених осіб до вбивств народних депутатів.

Єдиною загадкою про нібито “замовника” резонансних вбивств Лазаренка був фільм-агітка, який демонструвався на одному з телеканалів на замовлення Банкової. Згодом телеканал спростував правдивіть інформації, оприлюдній в цьому фільмі і назвав замовників цієї агітки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.