Тризубівців покарали за псування незаконного МАФу у вигляді зображення Сталіна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.12.2011 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16073

12 грудня 2011 року Жовтневий райсуд м. Запоріжжя виніс вирок тризубівцям у справі відпилу голови пам’ятника Сталіну.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Запорізька "Свобода" пікетувала Жовтневий районний суд м. Запоріжжя на підтримку націоналістів. Під час судового засідання комуністи спровокували бійку. Правоохоронці затримали патріота Едуарда Андрющенка.

Судове засідання було коротким. Суддя зачитав обставини справи та вирок суду: Романові Хмарі – 3 роки з відстрочкою 3 роки, Василю Лабайчуку – 3 ( відстрочка 1), Едуарду Андрющенку – 2 ( відстрочка 1), Пилипу Тарану – 3 ( відстрочка 1), Юрію Пономаренку – 3 (відстрочка 3), Василю Абраміву – 3 ( відстрочка 2), Анатолію Онуфрійчуку – 2 ( відстрочка 1), Олексію Зануді – 3 ( відстрочка 2), Віталію Вишнюку – 3 ( відстрочка 1). Також суд постановив відшкодування матеріальних збитків на суму 109 820 грн.

Запорізький окружний адміністративний суд заборонив у цей день проведення будь-який політичних акцій, тому свободівці вийшли на підтримку націоналістів з державними прапорами без партійної символіки.

Натомість комуністи вкотре продемонстрували, чия тепер влада і, порушуючи постанову суду, вийшли з червоними прапорами та транспарантами. Звичайно, міліція не побачила порушень закону комуністами. Події в суді та навколо знімали камери кількох центральних та місцевих телеканалів. Свободівці скандували "Слава Україні – Героям слава!", "Слава Нації – смерть ворогам" та привітали тризубівців на виході з суду.

На жаль, після виходу з приміщення суду стався прикрий інцидент. Один з комуністів зробив спробу нападу на Едуарда Андрющенка та кинув в нього яйцем, після чого зав'язалася бійка. Правоохоронці втрутилися не одразу, але затримали чомусь саме патріота Едуарда Андрющенка й доправили його до районного відділу міліції.

Завдяки пікету Запорізької "Свободи" біля Жовтневого райвідділу міліції Едуард Андрющенко був затриманий не більше години і вже вільний. Він написав пояснення з приводу бійки біля будинку Жовтневого райсуду м.Запоріжжя і вирушив до лікувального закладу, щоб зафіксувати наявність тілесних ушкоджень внаслідок хуліганських дій комуністів. В зв'язку з цим Запорізька "Свобода" згорнула пікет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.