Судове засідання у справі Тимошенко розпочалося з демонстрації європейських цінностей влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.12.2011 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16079

З самого ранку міліція активно провокує прихильників Тимошенко, нехтуючи конституційними правами громадян.

Американський конгресмен Джим Слейтері біля паркану українського палацу правосуддя

"8 ранку. Сіється мжичка. Біля апеляційного суду вже 6 автобусів міліції. У водія нашого мікроавтобуса права відібрали о 5 ранку. Перевантажили звукову апаратуу в інший. Чекаємо більше людей, щоб заїхати до центрального входу. Цікаво хто віддає такі накази міліції і що такого страшного в тому, що прихильники Юлі буть мати трибуну для виступів сьогодні? Де тут загроза національній безпеці, існуючому режиму і громадському порядку???" - написав на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат Віктор Уколов.

"Щойно була сутичка біля авто озвучки. Люди погрожують перекрити дорогу. Тут вже близько 5000. Міліція провокує людей на порушення". - повідомив Уколов.

"Ходять чутки про те, що приїде Калашніков. Люди вже купують яйця і воду. Я б не радив сюди йому сунутись, люди розстроєні і агресивні. Закидають. Це йому не річниця Майдану". - передав Уколов настрої пікетувальників.

"Джим Слейтері - конгресмен США, обирався шість раз до Конгресу США - разом з нами стоïть під парканом на мітингу перед Апеляційним судом. Ганьба, але більшість народних депутатів і дипломатів не змогли прорватись навіть у двір суду. Своï діï рядові міліціонери пояснюють... небезпекою захоплення суду. У натовпі перед воротами стало погано засідателю Людмилі Іванівні, яку також не пустили в суд, хоч у неï о 9:30 процес, - я довів ïï до авто швидкоï. Ідіотизм триває. Очевидно вони бояться, щоб натовп дипломатів та народних депутатів не побив кілька тисяч беркутівців? Я вражений нашою потенційною силою". -повідомив Уколов.

Тим часом, журналістам знову надали можливість спостерігати за процесом з монітора.

Представників засобів масової інформації не пропускають до зали Апеляційного суду Києва, де має відбутися розгляд скарги на вирок екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, представники суду попросили журналістів пройти до конференц-зали, де відбуватиметься пряма трансляція засідання. На запитання, на яких підставах журналістів не пускають до зали суду, їм відповіли, що існує відповідна постанова суду.

У той же час, більшій частині народних депутатів вдалося пройти через кордон спецпідрозділу «Беркут» до зали засідань. Однак вони це зробили не з головного, а з бокового входу.

У підсумку нардепи таки прорвалися до зали засідань.

А поруч із судом триває силова боротьба демонстрантів з міліцією. Декілька тисяч прихильників екс-прем’єра Юлії Тимошенко пікетують будівлю Апеляційного суду Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, оскільки майданчик безпосередньо перед будівлею суду є замалим, аби там могли розміститись усі охочі, то люди розташувались у різних частинах Солом’янської площі.

До суду прибули представники партій «Батьківщина», «Фронт Змін», інших опозиційних сил. Вони тримають свої партійні прапори.

Учасники акції скандують: «Юлі – волю!», «Банду геть!».

На Солом’янській площі перебуває велика кількість працівників міліції.

Оскільки на площі перетинаються одразу декілька вулиць, правоохоронці створили «живі кордони» вздовж проїжджої частини цих вулиць безпосередньо біля суду, аби прихильники Тимошенко не виходили на проїжджу частину і не перекривали рух транспорту.

Однак ситуація швидко змінилася бо не вистачило місця для "особливих громадян". І співробітники спецпідрозділу «Беркут» почали виштовхувати прихильників екс-прем`єра Тимошенко... на проїжджу частину, під колеса проїжджаючих автомобілів.

Про це повідомила голова луганської організації партії «Батьківщина» Ірина Верігіна, яка бере участь у мітингу біля будівлі суду у Києві.

За її словами, міліція розчищає площу для прихильників «Загальновійськового союзу» колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашнукова.

«Людей, які прийшли підтримати Юлію Тимошенко, виштовхують на проїжджу частину. Почалася паніка, може початися тиснява», - сказала Верігіна
.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.