Таргани викликають рак

Автор/джерело -  © «Голосіїв-Інфо»



Дата публiкацiї - 7.12.2006 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1609

Виявляється, ми не даремно ненавидимо тарганів. Наша нелюбов до цих огидних істот виникає від почуття самозбереження. Давно відомо, що ці комахи викликають алергію і астму. Японські вчені довели, що таргани викликають також рак.

Власне і раніше простежувався чіткий взаємозв'язок тарганів з онкологічними захворюваннями. Але, вважалося, що рак викликають тільки інсектициди. Особливо шкідливі аерозолі, якими доводиться дихати. А в дихлофосі міститься ДДВФ - речовина, що однозначно викликає рак. Дослідники з Медичного Університету префектури Кіото виявили, що таргани самі по собі можуть бути причиною онкологічних захворювань.

Давно відомо що таргани - переносять різні бактерії. Японські вчені стверджують, що бактерія Helicobacter pylori, що підвищує ризик захворюваності раком шлунка, розповсюджується з послідом тарганів.

Бактерія Helicobacter pylori

На думку вчених, якщо у вас в будинку є таргани, то швидше усього ви інфіковані цією бактерією. Таких людей, як вважають фахівці, більше за половину населення земної кулі. Але, сама собою ця бактерія рак не викликає, вона просто збільшує можливість його виникнення. Так що, головний висновок японських вчених - таргани не тільки бридкі, але ще і жахливо шкідливі.

Але боротися з тарганами можна не тільки аерозолями. Фахівці дезінсектори стверджують, що головний метод боротьби з тарганами - відрізати їм шлях до води. Треба полагодити всі крани, на ніч насухо витирати раковину, а злив закривати пробкою (у ванну і унітаз таргани якщо і залізають, то тонуть). Квіти треба поливати тільки вранці і ретельно закривати відро для сміття. При дотриманні цих рекомендацій, імовірність того, що таргани будуть розмножуватися у вас вдома практично рівна нулю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.