Янукович повернувся до ідеї створення газотранспортного консорціуму

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 8.12.2006 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1611

“Універсальний” уряд знов розглядає можливість створення спільного підприємства по транспортуванню газу.

Те, що не вдалося зробити Кучмі за всі роки його правління, нинішній уряд спробує реалізувати за підтримки антиукраїнської більшості в парламенті.

Відповідне положення про розвиток ТОВ “Міжнародний консорціум по управлінню газотранспортної системи України” міститься в програмі діяльності українського Кабміну.

В той же час, повідомляє "Комерсант-Україна", урядовий комітет з питань розвитку галузей національної економіки так і не зміг прийняти цю програму.

Про можливість відновлення переговорів по створенню російсько-українсько-німецького газотранспортного консорціуму заявляв в жовтні президент України Віктор Ющенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелой Меркель.

У лютому 2003 року Москва і Київ домовилися про реєстрацію газотранспортного консорціуму. Планувалося, що спільне підприємство здійснюватиме транзит російського газу до країн Європи. Проте "Газпром" і "Нафтогаз України" не змогли домовитися (а точніше тодішній склад парламенту заблокував таке рішення, оскільки воно безпосередньо впливало на національну безпеку держави - прим. "Аратти"), і консорціум так і не приступив до реалізації сумісних проектів, пише Lenta.Ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.