У Кремлі досі вважають, що Україна і УРСР - одне й те ж

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.12.2011 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16120

Україна повинна проводити консультації з державами-учасниками Митного союзу перед підписанням угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це у Києві заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв.

«Маю сказати, що українське керівництво офіційно ухиляється поки що від проведення будь-яких переговорів щодо участі в наших інтеграційних процесах і, як ми бачимо, продовжує стару лінію – зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», – сказав він.

Глазьєв зазначив, що українське керівництво також не проводить консультацій ані з Митним союзом в цілому, ані з Росією зокрема щодо можливих наслідків участі України в зоні вільної торгівлі з ЄС.

«Взагалі, за тією угодою, підписаною в Санкт-Петербурзі місяць тому, будь-яка сторона, якщо вона укладає з якоюсь третьою стороною, тим більше такої великою як ЄС, преференційну угоду про зону вільної торгівлі, вона зобов’язана провести консультації з партнерами», – додав представник Митного союзу.

Нагадаємо, 9 листопада договір про зону вільної торгівлі з країнами Співдружності Незалежних Держав передано на ратифікацію до Верховної Ради. Однак напередодні спікер Володимир Литвин заявив, що поки його не отримав.

Керівники урядів країн СНД підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності ще 18 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.