СБУ затримала п’ятьох столичних міліціонерів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.12.2011 03:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16126

Спецпідрозділ “Альфа” Служби безпеки України затримав п’ятьох міліціонерів Дніпровського райуправління міліції у Києві.

Про це повідомив начальник управління по зв’язкам з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

Він розповів, що у листопаді 2010 року працівники оперативно-пошукового відділу Управління карного розшуку Київської міліції затримали "на гарячому" трьох громадян, що викрали з припаркованого автомобілю "Мітсубісі" ноутбук "Асус".

Затриманих за територіальною приналежністю було направлено до Дніпровського райуправління Київської міліції, де проти них було порушено кримінальну справу за статтею 185 КК України ("крадіжка").

Наступного дня, коли підозрюваних у крадіжці доставили до ізолятора тимчасового тримання, фельдшер цієї установи встановив, що у затриманих є тілесні ушкодження.

"Зокрема, один із них мав загіпсовану ліву руку", - уточнив Поліщук.

З'ясовувати обставини цієї події почали працівники відділу внутрішньої безпеки ГУМВС України в місті Києві, які опитали правоохоронців, які затримали крадіїв, оперативників карного розшуку Дніпровського райуправління, які порушували кримінальну справу, свідків затримання, лікарів.

Також було перевірено усю документацію медичної установи та райуправління.

Співробітники відділу внутрішньої безпеки усі матеріали цієї перевірки спрямували до прокуратури Дніпровського району Києва, яка у березні 2011 року порушила проти п’ятьох працівників Дніпровського райуправління міліції кримінальну справу за частиною 2 статті 365 КК України ("перевищення влади, або службових повноважень").

У четвер працівниками СБУ було затримано цих п’ятьох міліціонерів, один з яких - заступник начальника райуправління, другий - начальник відділу кримінального розшуку, інші - оперативні працівники цього підрозділу.

"Повідомлення про стрілянину, чи відстрілювання цих правоохоронців, не відповідає дійсності. Насправді, під час вчинення силової фази затримання, було здійснено попереджувальний постріл", - уточнив Поліщук.

Наразі правоохоронці, які можливо найближчим часом, затримані в порядку статті 115 КПК України на 72 години. Міру їхнього запобіжного заходу невдовзі визначатиме суд.

"Крадії вже амністовані і на волі", - підсумував начальник управління.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.