У міліції вже придумали, за що затримали КУПРівців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.12.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16143

Співробітники міліції затримали 15 учасників організації КУПР (коаліція учасників помаранчевої революції) за адміністративне порушення - спробу провести акцію в понеділок біля Адміністрації Президента України.

Затримані демонстранти у Печерському райвідділі

Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВД України в Києві, близько 11 години група «КУПРовців» намагалася пройти по вул. Інститутській на вул. Банкову до Адміністрації Президента, повідомляє «Український тиждень».

У главку нагадали, що у зв'язку з проведенням саміту УКРАЇНА-ЄС біля будівлі АП обмежений рух і доступ на вул.Банкову.

У столичній міліції відмітили, що члени КУПР не подавали заявку в Київську міськадміністрацію на проведення акції. Співробітники міліції попередили їх про неможливість проведення акції, але «КУПРовці» не відреагували і спробували відсунути турнікети, щоб пройти до адміністрації.

Співробітники міліції затримали порушників і доставили в Печерське райуправління міліції, де на них будуть складені адміністративні протоколи за порушення правил проведення масових заходів.

Тим часом, народний депутат Володимир Ар'єв повідомив на своїй сторінці у Facebook, що мітингувальники мали документи на проведення акції.

«Затримані КУПРівці у Печерському райвідділі.
Перебувають у залі під охороною двох десятків працівників міліції. Мають на руках зареєстровану копію повідомлення про проведення акції протесту. Але в РУВС збираються оформити адмінпротокол про порушення статті 185 адмінкодексу (порядок проведення мітингів і зібраннь) і передати до суду». - повідомив Ар'єв.

За його словами міліціянти обіцяли відпустити затриманих за три години після складання протоколу.

«КУПРівці кажуть що після затримання до них не застосовували силу». - повідомив Ар'єв.

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Києві відбувається саміт Україна-ЄС, де очікується підписання Угоди про асоціацію з ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.