Угоду про асоціацію доповнили положенням про спрощення візового режиму

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.12.2011 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16152

Текст Угоди про асоціацію України з Євросоюзом доповнений положенням про чергове спрощення візового режиму з країнами ЄС.

Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

"Є нове доповнення до угоди, воно підписане. Результатом стало рішення про чергове спрощення режиму функціонування безвізового режиму", — сказав він журналістам в кулуарах саміту Україна-ЄС.

Зокрема, Льовочкін зазначив, що йдеться про такі категорії громадян, як студенти, представники неурядових громадських організацій, власники службових паспортів.

Тим часом, ЄС і Україна підтверджують свою прихильність просуватися вперед з метою встановлення безвізового режиму.

"Лідери взяли до відома позитивні результати, досягнуті в реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму і знову підтвердили свою загальну прихильність просуватися вперед у напрямку безвізового режиму в установленому порядку, якщо умови виконання умов для добре керованої безпечної мобільності, закладені в Плані дій, будуть виконані", — йдеться у спільній заяві, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС.

У документі наголошується, що проміжним кроком у напрямку встановлення безвізового режиму "вони привітали завершення переговорів про внесення змін до Угоди про спрощення візового режиму з метою подальшого спрощення порядку видачі віз українським громадянам".

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Янукович розраховує, що переговори про введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом будуть завершені до кінця 2014 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.