Розгляд справи Тимошенко поновився з чергового порушення її законних прав

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.12.2011 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16153

Сьогодні у Апеляційному суді Києва поновився розгляд апеляційної скарги Юлії Тимошенко.

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» на засіданні апеляційного суду скандують «Ганьба!», протестуючи проти того, що головуюча суддя Олена Сітайло почала зачитувати медичні діагнози, нібито поставлені Юлії Тимошенко медичною комісією.

Як повідомила прес-служба «Батьківщини», на початку засідання суддя заявила, що Юлія Тимошенко на засідання не доставлена, а до суду передана медична довідка за підписом начальника медчастини Київського СІЗО та членів медичної комісії, у якій зазначається перелік діагнозів, нібито поставлених Юлії Тимошенко комісією лікарів.

При цьому перелік лікарів зачитувався більше десяти хвилин, і у журналістів, присутніх у прес-центрі, виникло питання, як всі ці лікарі могли помістились у невеликій камері СІЗО.

За словами судді Олени Сітайло, всі ці люди, які підписались під довідкою про стан здоров'я Юлії Тимошенко, зазначають, що на даний час медичних протипоказань щодо її самостійного пересування немає, а сама Тимошенко нібито відмовилась від самостійного вставання з ліжка та пересування до спеціального автомобіля.

Також суддя оголосила заяву Юлії Тимошенко, в якій вона виявляє бажання брати участь у засіданні апеляційного суду, однак зазначає, що не може сидіти більше 15-20 хвилин через сильні болі у спині.

Юлія Тимошенко також додає, що її лікар Пирогов підтвердив консиліуму лікарів захворювання спини, однак, на Пирогова чиниться тиск, аж до звільнення з роботи, та примушують писати фіктивні довідки.

«Прошу доставити мене на суд із забезпеченням горизонтального положення. Саме так больовий синдром можливо перенести фізично», - йдеться у заяві Юлії Тимошенко, оголошеній під час судового засідання.

Реагуючи на ці дії суду, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вимагає відводу головуючої на засіданні судді Олени Сітайло через те, що вона оголосила інформацію з обмеженим доступом, що є порушенням низки законів, у тому числі про охорону здоров’я.

Таку заяву він зробив після того, як суддя на початку засідання оголосила про відсутність Юлії Тимошенко під час судового розгляду та почала зачитувати нібито поставлені екс-прем’єру діагнози.

«Суддя почала зачитувати інформацію з обмеженим доступом, що є порушенням у тому числі закону про охорону здоров’я», - сказав Власенко.

За його словами, суддя Сітайло продемонструвала повну заангажованість та упередженість.

«Суддя зачитувала, не перевіривши інформацію», - сказав він, додавши, що ця інформація за своїм змістом є брехливою, а сам довгий перелік лікарів, які нібито її складали, є просто переліком працівників медичних установ, які входили до різного роду медичних комісій, які організовував МОЗ починаючи з 5 серпня – дня ув’язнення Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також нагадав, що вчора передав керівництву слідчого ізолятора заяву Юлії Тимошенко з вимогою доставити її до суду.

Захисник нагадав, що Юлія Тимошенко не може самостійно пересувати та перебуває у важкому стані, тому їй передбачений постільний режим.

«Вважаю, що своїми діями оголосити конфіденційну інформацію, інформацію з обмеженим доступом, суддя Сітайло засвідчила свою повну упередженість», - наголосив він.

Позицію Сергія Власенка підтримали інші захисники Юлії Тимошенко, серед яких і її донька Євгенія.

У свою чергу адвокат Микола Сірий заявив, що в нього склалося враження, що було оприлюднено пропагандистський документ. До цієї думку він дійшов, проаналізувавши перелік осіб, які з 5 серпня приходили до Юлії Тимошенко у складі комісій, сформованих МОЗ.

Сірий також наголосив, що підставою для відводу судді є порушення нею статті 54 КПК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.