Як “ксьондзи охмуряють” інтернет-спільноту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.12.2011 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16158

Кілька популярних сайтів, у тому числі і релігійних, опублікували “сенсаційну новину” про “результати наукових досліджень NASA” відомої мексиканської ікони Божої Матері з Гваделупи.

Ікона Божої Матері з Гваделупи вважається головною християнською святинею Латинської Америки

Інформація, яка поширювалася з посиланням на сайт "Радіо Ватікану" містила сенсаційну на перший погляд інформацію. Цитуємо:

“Космічне агентство NASA (США) опублікувало результати наукових досліджень, зроблених над іконою Божої Матері з Гваделупи.

Сенсаційним став той факт, що офтальмологічний аналіз очей Марії показав зменшення сітківки ока при наближенні світла і розширення при його видаленні, як це буває з очима живої людини.

Також вчені помітили, що температура тканини, на якій був зображений образ, відповідає температурі тіла здорової людини - 36,6 градусів.

При прослуховуванні тіла Марії стетоскопом, вчені виявили відчутний пульс 115 ударів на хвилину, що відповідає серцебиттю дитини, яка знаходиться в утробі матері.

Згідно з дослідженнями фахівців з NASA, фарби, якими була намальована ікона, ніколи не знаходили на Землі.

Відомий випадок, коли на початку ХХ століття поряд з іконою Марії заклали бомбу, руйнівна сила якої мала великий радіус. Проте, коли стався вибух, все навколо було знищено, але ікона залишилася цілою і неушкодженою.

Цікаво і те, зазначають науковці, що руки Діви Марії мають невеликі відмінності: права світліша, а ліва темніша, що може означати єдність між расами.

На часі дослідники NASA продовжують вивчати ікону Матері Божої з Гваделупи.”


Але на сайті “Радіо Ватікану” остання загадка про цю відому ікону стосується лише святкування Дня Божої Матері з Гваделупи, яка вважається головною святинею Латинської Америки, і відзначається 12 грудня. Інформацію про “унікальне дослідження”, але без згадки про першоджерело, ми змогли знайти лише на сторінці ресурсу білоруською мовою.

Пошуки на сайті NASA теж не допомогли знайти інформацію про “опубліковане дослідження”...

Іспановмовна стаття на Вікіпедії розповідає більш скромно про дослідження ікони, відомої як Nuestra Señora de Guadalupe, останні з яких проводилися в 1751, 1982 та 1999 роках, і зовсім не згадує про невідомих дослідників з Національної космічної агенції США, які “встановили” такі “сенсаційні факти”. Не згадує про такі дослідження й офіційний сайт Базиліки Божої Матері з Гваделупи.

Походження власне ікони лишається й справді загадкою - існує офіційна версія про її нехристиянське походження. Їй, під іменем богині Tonantzin (що означає «Наша Мати»), ацтеки поклонялися на тому ж пагорбі Тепеяк, де нині знаходиться базиліка Діви Гваделупської в північній частині Мехіко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.