Прокуратура вважає, що цілком законно встановлювати пам’ятники злочинцям

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.12.2011 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16162

Прокуратура Запорізької області не знайшла порушень у встановленні Запорізьким обласним комітетом Комуністичної партії пам’ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

Ці вбивці мільйонів людей - сьогодні не тільки приклад для комуністів, а й для прокуратури

Про це повідомили сьогодні, 20 грудня, в запорізькій обласній організації партії Свобода з посиланням на відповідь на відповідний запит у прокуратуру.

Згідно з повідомленням, прокуратура не встановила порушень вимог державних будівельних норм, стандартів і правил, а також підтвердила, що вказаний об'єкт не підлягає узгодженню з органами місцевого самоврядування і не вимагає видачі будь-яких дозвільних документів.

Також прокуратура посилається на висновки Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, згідно з якими бюст Сталіну не сприяє пропаганді тих переконань, які символізує його особа, а також комісія не виявила пропаганди насильства і жорстокості, порушень вимог закону Про суспільну мораль.

Як повыдомлялося раныше, 8 листопада Свобода попросила прокуратуру перевірити законність встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

У листопаді прокуратура Запорізької області доручила Державній архітектурно-будівельній інспекції в області провести експертизу законності встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

17 листопада департамент архітектури та містобудування Запорізької міськради визнав пам'ятник Сталіну елементом оформлення інтер'єру, встановлення якого не вимагає дозволу.

7 листопада КПУ відкрила реконструйований пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

Пам'ятник встановили в прибудованому до зовнішньої стіни будівлі коробі з металопластикових склопакетів.

Згідно з вироком суду Сталін і вище керівництво СРСР і УРСР визнані винними у масовому вбивстві громадян УРСР шляхом організації штучного голоду. Як було встановлено, у такий спосіб було вбито, за різними оцінками від 9 до 11 мільйонів людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.