Апеляційний суд розпочав розгляд по суті справи Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.12.2011 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16164

Апеляційний суд Києва розпочав розгляд по суті апеляції Юлії Тимошенко без її участі та відхилив всі клопотання захисників.

Про це повідомила прес-служби «Батьківщини».

Останнє стосувалося виклику до суду представників СІЗО для підтвердження правдивості інформації, викладеній у так званій довідці про стан здоров’я Юлії Тимошенко, оприлюдненій головуючою суддею Сітайло вранці.

Адвокат Олександр Плахотнюк заявив про необхідність виклику до суду представника СІЗО Пирогова та лікаря медчастини Лук’янівського СІЗО Зозулі для встановлення факту бажання або небажання Юлії Тимошенко брати участь у судовому розгляді власної апеляції.

Плахотнюк наголосив, що Пироговим «підписані всі так звані медичні довідки та акти про так зване небажання Тимошенко прибути до апеляційного суду».

Він також підкреслив, що підпис цієї людини значиться лише на останньому з восьми аркушів документу, а це означає, що сам Пирогов може і не знати про зміст інших аркушів.

Адвокат звернув увагу на виправлення та різні дати на так званій медичній довідці та супроводжуючому листі з СІЗО.

«Адвокату Миколі Сірому було запропоновано завірити виправлення в його клопотанні. В документах СІЗО також були виправлення, які не були завірені в належний спосіб. Ким і коли вони були зроблені - не з'ясовано. Доданий матеріал та супровідний лист датовані різними датами. У захисту виникає сумнів в правдивості цієї інформації», - зазначив Плахотнюк.

Також адвокат вважає, що для отримання інформації про стан здоров'я Юлії Тимошенко необхідно викликати до суду лікаря Зозулю.

За його словами, це необхідно, щоб «була об'єктивність в цьому судовому процесі».

«Якщо Тимошенко не можуть доставити, то нехай Пирогова та Зозулю викликають, щоб з'ясувати: хоче чи не хоче Юлія Тимошенко бути доставлена до суду», - сказав він.

Засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги Юлії Тимошенко продовжиться у четвер, 22 грудня, о 10:00.

Відповідне рішення оголосила головуюча суддя Олена Сітайло.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.