Я - не я, і хата - не моя. Білоруські чекісти кажуть, що не мордували українок

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.12.2011 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16165

Міністерство внутрішніх справ Білорусі й Комітет державної безпеки Білорусі не мають інформації про причетність своїх співробітників до знущань над трьома громадянками України - активістками жіночого руху FEMEN у білоруському лісі.

Про це повідомили представники прес-служб зазначених відомств.

"У мене із цього приводу інформації немає. Про те, що ви говорите, я в курсі, але от те, що вони були затримані співробітникам МВС і КДБ - це я вперше від вас чую... У мене немає інформації, що вони мають до цього відношення... якимось чином причетні до того, про що зараз пишуть в інтернеті", - заявив начальник управління інформації й суспільних зв'язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

При цьому він зазначив, що не збирається перевіряти інформацію про причетність правоохоронних органів Білорусі до цього інциденту, оскільки не бачить підстав.

Начальниця центру інформації й громадських зв'язків КДБ з Гомеля Світлана Крицина на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що в Єльському районі Гомельської області співробітники білоруських правоохоронних органів познущалися над дівчатами з FEMEN, повідомила, що взагалі не чула про таку подію.

"Ой, я взагалі перший раз про це чую... Навіть не уявляю, про що ви говорите", - заявила Крицина.

Після цього вона поспішно попрощалася й поклала трубку.

Раніше FEMEN заявили, що співробітники міліції й КДБ Білорусі затримали в Мінську трьох українок-активісток FEMEN, відвезли їх у ліс Гомельської області, відняли документи, змусили роздягнутися, облили маслом, пригрозили підпалити, зняли на відеокамеру, після чого кинули в лісі й поїхали. Активістки добралися пішки в найближче село.

Пізніше Міністерство закордонних справ одержало інформацію, що їх виявлено в селі Беки Гомельської області.

19 грудня увечері український рух FEMEN заявив про зникнення своїх активісток під час акції протесту в Мінську проти режиму діючого президент Аляксандра Лукашенки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.