Спроба ініціювати референдум про вступ України в НАТО провалилася – Віктор Балога

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 8.12.2006 22:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1617

На сьогодні немає жодних юридичних підстав для того, аби відбувся ініційований деякими політичними силами референдум щодо вступу України в НАТО, заявив глава Секретаріату Президента України Віктор Балога.

Йдеться про кілька мільйонів підписів для проведення такого референдуму, переданих до Центральної виборчої комісії навесні цього року.

Враховуючи, що підписи збирали під час проведення виборчої кампанії, ЦВК досить прискіпливо перевіряла подані списки. Це спричинило судовий позов про визнання бездіяльності Центрвиборчкому. Водночас в аналогічному зверненні до суду, окрім того, містилася вимога до Міністерства закордонних справ прискорити розробку пропозицій щодо якнайшвидшого приєднання України до НАТО, повідомляє прес-служба Президента.

Сьогодні, як повідомив В.Балога, Шевченківський районний суд м.Києва відмовив у задоволенні останнього позову через перевищення 5-денного терміну для розгляду такої категорії справ. Правильність цієї ухвали підтвердив Верховний Суд, відповідний лист на адресу Голови ЦВК Я.Давидовича надіслав сьогодні голова Судової палати в адміністративних справах В.Кривенко. "Це означає, що на сьогодні немає жодних юридичних підстав для призначення і проведення референдуму щодо вступу України в Північноатлантичний союз", – роз'яснив глава Секретаріату Президента.

"Спекулятивна спроба окремих політичних сил пограти на настроях щодо НАТО провалилася. Підігріті передвиборчими сміливими фантазіями політики не вчиталися в букву закону. Дійсно, Україна прагне в НАТО, цей курс незмінний. Однак наша країна стане членом цієї організації внаслідок чіткої і юридично бездоганної процедури", – наголосив В.Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.